Oreo cheesecakes



 Nadat Sami zei dat de karamel cheesecakejes verslavend waren, werd het al gauw weer tijd voor een nieuwe versie! Deze met Oreo, vind ik persoonlijk nog lekkerder! De bodem maak je nu van Oreo's in plaats van bastogne, in het beslag doe je een mini Oreo en bovenop de slagroom nog een Oreotje. Niet te veel. niet te weinig Oreo, precies goed! En deze waren zo lekker he, mmm. Ik ben nog volop andere smaakcombinaties aan het bedenken, maar de Oreo houden we erin!

Oja, voor ik het vergeet. Ik heb niet altijd tijd of zin om een hele foto-opstelling te maken voor wat ik gekookt of gebakken heb. Dus soms maak ik gewoon een foto met mijn telefoon (zoals bij de karamel cheesecakejes), maar deze keer heb ik er wel wat meer tijd in gestoken. Ik heb een foto achtergrond gebruikt van fotoachtergronden.nl, die zijn zo handig en mooi! Dit is de marmerachtergrond, nr. 4323.

Ingrediënten voor 12 stuks:
10 fijngemalen Oreokoekjes
50 gr gesmolten roomboter
300 gr philadelphia naturel
1 tl vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
80 gr suiker
1 el bloem
50 gr gesmolten roomboter
2 eieren
24 mini Oreo's
Topping:
100 ml slagroom
1 el poedersuiker
1 zakje slagroomversteviger

Bereiding:
Meng de gemalen Oreo's met 50 gr gesmolten boter. Klop de philadelphia los en mix er dan de eieren, bloem, gesmolten boter, suiker en vanillesuiker of extract door. Mix tot je een mooi romig beslag hebt en doe het in een maatbeker. Neem een muffinbakplaat en bedek met muffinpapiertjes. Verdeel het koekjesmengsel over de papiertjes (ong 1 grote eetlepel per vormpje). Druk goed aan, bijv. met de onderkant van een klein glaasje of met een lepel. Giet dan in elk vormpje wat beslag. Druk er een klein Oreotje in. Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden (hetelucht 150). 

Zet de oven daarna uit en laat ze er 10 minuten in staan. Laat daarna buiten de oven een uurtje afkoelen en nog een uurtje in de koelkast. Verwijder daarna de papiertjes als je dat wilt. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix en doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje (ik gebruik 1m van wilton). Spuit een mooi toefje op de cheesecakejes en druk er nog een mini Oreo in. 

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten