Zonnebloempizza



 Jaren geleden begon ik met koken en bakken en deed vooral inspiratie op in de cuisine afdeling van Marokko.nl. Daar was onder andere een topic Chiwat Douniazad. En zij deelde deze zonnebloempizza, die in die tijd veel werd gemaakt! Ik was hem alweer vergeten tot ik vorige week op tiktok een zelfde soort pizza zag (en het filmpje was meer dan een miljoen keer bekeken!). Dat bracht mij op het idee om het ook weer eens te maken. Met mijn eigen pizzadeeg en een vulling van homemade tomatensaus, gehakt, paprika en kaas. Maar je kunt natuurlijk allerlei vullingen nemen en ook bladerdeeg gebruiken ipv pizzadeeg. Of maak kleine zonnebloempizzatjes, ook zo leuk!


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 1 pizza:
200 gr bloem
4 gr instantgist
1/2 tl zout
2 el olijfolie
75-100 ml lauwwarm water
Topping:
75 ml tomatensaus (uit pot of homemade)
150 gr gehakt
1 tl Italiaanse kruiden of pizzakruiden
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
1/2 rode puntpaprika
1/2 groene/gele of oranje paprika
75 gr geraspte kaas

Bereiding:
Meng bloem met gist, zout en olie. Voeg het water beetje bij beetje toe tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed dit ongeveer 10 minuten tot het zacht en soepel is. Laat dan afgedekt een uur rijzen.

Bak ondertussen het gehakt met de kruiden rul in wat zonnebloemolie. Snijd de paprika in blokjes of ringetjes. Rol het deeg na het rijzen uit tot een cirkel die op je bakplaat past en leg hem op bakpapier op je bakplaat. Rol de randjes iets op zodat deze iets dikker worden.

Leg een omgekeerde kom in het midden van je deeg (bijv een grote soepkom). Bestrijk het deeg er omheen met tomatensaus, beleg met gehakt, paprika en kaas. Haal de kom in het midden weg en snijd de cirkel die daar nu zit in 8 punten. Vouw die een voor een over de vulling heen en druk goed in de rand.




Bak de pizza in een voorverwarmde oven van 220 graden voor ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Reacties

Populaire recepten