Hazelnootkoekjes met chocolade

 


Ik ben niet zo heel erg fan van hazelnoten om ze zo los te eten, maar om ze ergens in de te verwerken vind ik dan weer wel lekker! In homemade granola bijvoorbeeld of natuurlijk in een hazelnootschuimtaart (mijn lievelingstaart!) en wat denk je van homemade ferrro's?! In deze koekjes zijn ze ook superlekker! De combinatie met koekjesdeeg, Nutella en chocolade maakt het tot een topkoekje. En ik vind ze er ook zo leuk uitzien! Ik heb melkchocolade gebruikt, maar witte chocolade lijkt me ook heerlijk.

Ingrediënten voor 25 koekjes:
100 gr bloem
40 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
65 gr roomboter
1 eigeel
50 gr Nutella
75 hele hazelnoten
200 gr melkchocolade
1 el zonnebloemolie

Bereiding:
Meng bloem met poedersuiker, vanillesuiker en zout. Voeg de boter in blokjes toe en doe ook het eigeel erbij. Meng dit met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak in een boterhamzakje en laat een half uur rusten in de koelkast. Rol het daarna uit tot ongeveer 3 mm dikte en snijd er ongeveer 25 reepjes van 1.5 x 5 cm uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 8 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat ze daarna afkoelen op een rooster. Doe ondertussen de hazelnoten op een bakplaat en rooster deze 10 minuten in de nog warme oven. Laat ze ook afkoelen.

Bestrijk elk koekje met wat Nutella. Druk er 3 hazelnoten op een rijtje in (met puntje naar boven). Werk zo alle koekjes af. Smelt de melkchocolade met de olie au bain marie en roer goed. Als het te dik is, doe je er nog wat olie bij.

Leg de koekjes op een rooster boven een bak of bakblik. Schenk wat chocolade over elk koekje, de opgevangen chocolade onderin kun je weer opnieuw gebruiken. Laat ze hard worden in de koelkast.

Reacties

Populaire recepten