vrijdag 7 mei 2021

Koekjestoren met jam Het is alweer bijna moederdag en hoe leuk is om deze koekjestoren voor haar te maken! Het is een ideaal recept om samen met je kinderen te bakken. Het enige wat je nodig hebt is koekjesdeeg, uitsteekvormpjes in bloemvorm in verschillende groottes (bijv deze), poedersuiker en jam. Ik gebruikte de jam van Bonnemaman met 30% minder suiker, maar met veel meer fruit! Die is net zo lekker, maar een stukje gezonder! Serveer het torentje op een mooi plankje met wat fruit erbij, kopje thee en klaar is een heerlijke moederdagtraktatie!

Ingredi├źnten voor 2 torentjes en losse koekjes:
75 gr roomboter
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
175 gr bloem
Mespuntje bakpoeder
Verder:
50 gr jam
Poedersuiker

Bereiding:
Meng bloter met suiker, vanillesuiker, ei, bloem en bakpoeder tot een samenhangend deeg.
Verpak in een boterhamzakje en leg een half uur in de koelkast.
Rol het daarna uit op een met bloem bestoven werkplek tot een halve cm dikte. 
Steek er koekjes uit in verschillende groottes. Bij het kleinste koekje voor bovenop en voor de losse koekjes steek je uit het midden nog een klein rondje of hartje.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 12-15 minuten goudbruin en gaar (de kleintjes zijn eerder gaar, dus die haal je er het eerst uit). Laat ze afkoelen op een rooster.

Doe de jam in een pannetje en verwarm kort. Pureer dan en plak de koekjes op elkaar tot een mooie toren. Eindig met het kleinste koekje waar een opening in zit. Maak ook wat losse koekjes door steeds een koekje met een opening op een dicht koekje te plakken zodat je de jam er doorheen ziet. Bestuif je toren en koekjes met poedersuiker.

Dit recept is een samenwerking met Bonnemaman. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten