Twix cookiecups
Vandaag deel ik een koekjesrecept uit mijn koekjesboek! Ik vroeg op instagram aan jullie te kiezen uit 4 soorten koekjes en dit was de winnaar. En dat is heel begrijpelijk, ze zijn ook superlekker! Echt net of je een Twix eet, maar dan verpakt in een klein cookiecupje. Ik gebruik hiervoor een mini muffinbakplaat, het handigst is een siliconen vorm van Wilton. Ik zag dat die niet mer verkrijgbaar is, maar een andere kun je bijv, hier bij bol.com bestellen. Dan druk je de gebakken cups er heel makkelijk uit. Voor de garnering kun je kiezen of je een ganache maakt (zoals in het boek staat) of gewoon gesmolten chocolade. In het eerste geval krijg je een zachtere topping, bij gewoon chocolade is het harder en meer als de echte Twix. Aan jou de keuze!
En heb jij mijn boek nog niet in huis? Bestel hem dan via deze link en geniet ook van zelfgebakken koekjes met meer de 100 koekjesrecepten die erin staan.
Maak de vulling door de boter op laag vuur te smelten in een steelpan. Roer de suiker erdoor en voeg de gecondenseerde melk toe. Blijf goed roeren met een garde terwijl je het aan de kook brengt (wel op laag vuur). Laat een paar minuten al roerende koken tot je een dikke karamel hebt. Doe in een spuitfles of gebruik een lepeltje om de cups te vormen. Laat de koekjes een half uur in de koelkast opstijven.
Smelt ondertussen de melkchocolade au bain marie of maak een ganache door de room te verwarmen en hierin de chocolade te laten smelten (van het vuur halen!). Giet of schep een klein beetje chocolade of ganache op de cups en laat een kwartier in de koelkast opstijven. Maak er dan een mooie krul in met de achterkant van een theelepeltje en laat ze verder opstijven in de koelkast.
Hi ellouisa,
BeantwoordenVerwijderenIk ben momenteel bezig met de koekjes en wat ruikt het hier nu lekker in huis. Wel vroeg ik mij af hoe ik de koekjes het beste kan bewaren met ganache
Wat leuk! In de koelkast :-)
Verwijderen