Twix cookiecups


Vandaag deel ik een koekjesrecept uit mijn koekjesboek! Ik vroeg op instagram aan jullie te kiezen uit 4 soorten koekjes en dit was de winnaar. En dat is heel begrijpelijk, ze zijn ook superlekker! Echt net of je een Twix eet, maar dan verpakt in een klein cookiecupje. Ik gebruik hiervoor een mini muffinbakplaat, het handigst is een siliconen vorm van Wilton. Ik zag dat die niet mer verkrijgbaar is, maar een andere kun je bijv, hier bij bol.com bestellen. Dan druk je de gebakken cups er heel makkelijk uit. Voor de garnering kun je kiezen of je een ganache maakt (zoals in het boek staat) of gewoon gesmolten chocolade. In het eerste geval krijg je een zachtere topping, bij gewoon chocolade is het harder en meer als de echte Twix. Aan jou de keuze!

En heb jij mijn boek nog niet in huis? Bestel hem dan via deze link en geniet ook van zelfgebakken koekjes met meer de 100 koekjesrecepten die erin staan.

 Ingrediënten voor 36 stuks:
175 gr roomboter op kamertemperatuur
150 gr suiker
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei 
265 gr bloem
2 el maïzena
1 tl bakpoeder
Snufje zout
Vulling:
60 gr roomboter
4 el lichtbruine basterdsuiker
1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)
Topping:
150 gr melkchocolade
(100 ml slagroom)

Bereiding:
Mix de boter met de suikers tot een crème. Mix het ei erdoor en voeg dan bloem, bakpoeder, maïzena en zout toe. Meng met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak in een boterhamzakje en druk plat. Leg een half uur in de koelkast (dit moet je niet overslaan).
Verdeel het deeg in bolletjes en druk deze plat tot een cirkeltje.
Bedek je muffinplaat (een siliconen vorm hoef je niet in te vetten, een gewone wel) met de plakjes deeg. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 10 minuten. Haal ze even uit de oven en druk de holte in het midden nog een keer in met de steel van een houten lepel. Bak ze daarna nog 5 minuten. Laat ze na het bakken 5 minuten in de vorm afkoelen voor je ze eruit haalt en op een rooster laat afkoelen.

Maak de vulling door de boter op laag vuur te smelten in een steelpan. Roer de suiker erdoor en voeg de gecondenseerde melk toe. Blijf goed roeren met een garde terwijl je het aan de kook brengt (wel op laag vuur). Laat een paar minuten al roerende koken tot je een dikke karamel hebt. Doe in een spuitfles of gebruik een lepeltje om de cups te vormen. Laat de koekjes een half uur in de koelkast opstijven.

Smelt ondertussen de melkchocolade au bain marie of maak een ganache door de room te verwarmen en hierin de chocolade te laten smelten (van het vuur halen!). Giet of schep een klein beetje chocolade of ganache op de cups en laat een kwartier in de koelkast opstijven. Maak er dan een mooie krul in met de achterkant van een theelepeltje en laat ze verder opstijven in de koelkast.

Reacties

  1. Hi ellouisa,
    Ik ben momenteel bezig met de koekjes en wat ruikt het hier nu lekker in huis. Wel vroeg ik mij af hoe ik de koekjes het beste kan bewaren met ganache

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten