zondag 24 oktober 2021

Appeltaart smoothiebowl

 Nou dit is de eerste smoothiebowl die ik ooit heb gemaakt! Maar daar gaat zeker verandering in komen, want dit was een succes hoor. Ik maakte een smoothie van appel, peer, Griekse yoghurt en kaneel. Daar bovenop mijn homemade granola, amandelpasta, gekarameliseerde appeltjes en nog een paar chocolate chips. Echt een topcombinatie, zeker nu in de herfst. Mijn granola maak ik al jaren zelf, dat is echt een kwartiertje werk (5 min mengen en 10 minuten bakken). Bovendien gebruik ik alleen een beetje honing en niet de bergen suikers die je in de granola's uit de winkel terugvindt.

Cocobowls

De coconutbowls zijn trouwens ontzettend leuk om je smoothiebowls in te serveren. De mijne zijn van Dr. Cocobowls en kun je hier bestellen. De kommetjes worden gemaakt van de schillen van kokosnoten. De bowls van Dr Cocobowls komen uit Vietnam. Normaal gesproken worden daar bergen van deze schillen weggegooid en dat is natuurlijk zonde als je er zulke leuke dingen van kunt maken. En door deze kommen te bestellen kun jij ook bijdragen aan dit staaltje van duurzaamheid!

Recept

Ingredi├źnten voor 2 bowls:
800 ml Griekse yoghurt
1 appel, geschild en in stukjes
1 peer, geschild en in stukjes
1 tl kaneel
Toppings:
1 appel, geschild en in stukjes
1 tl witte basterdsuiker
1 tl roomboter
(Homemade) granola
Pure chocolate chips
Amandelpasta

Bereiding:
Mix de yoghurt met de appel, peer en kaneel in een blender of keukenmachine. Schep in je bowls.
Doe de appelblokjes met de boter en suiker in een pan en laat smelten, bak een paar minuten tot de appel lekker zacht en gekarameliseerd is. Schep in de bowls en garneer met de granola, chocolate chips en amandelpasta naar smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten