Oreo nummertaart

 Je hebt ze vast wel eens gezien, cijfertaarten in allerlei soorten en maten. Vaak gemaakt van een soort koeklagen met een botercrème vullingen bovenop allerlei decoratie als fruit, macarons en chocolaatjes. Nu lukken macarons mij niet en had ik ook geen zin om van die koeklagen te vullen. Nee ik koos voor een wat simpelere versie, namelijk een oreocake met daarop Nutella en afgewerkt met slagroom en oreobonbons. Taarten maken is namelijk niet mijn favoriete bakbezigheid, ik maak liever koekjes of iets anders. Dus wilde ik het ook niet te moeilijk maken én wat nog belangrijker is, zeker weten dat Dina het lekker vindt. Ze is geen makkelijke eter namelijk, ook niet met koek/gebak. Maar hetw as een scho tin de roos, ze vond hem heerlijk!

En de twee? Die maak je heel makkelijk zelf met een ronde cake van 20xm doorsnede en een vierkante cake van 20x20 cm. In mijn video op instagram zie je hoe je dat doet, maar ik zal het hieronder ook zo goed mogelijk beschrijven. Mocht je e rniet uit komen of de video niet kunnen zien, zoek dan even op youtube naar "numbercake two", dan kom je ook genoeg video's tegen waarin je ziet hoe je een twee maakt. Op diezelfde manier kun je ook zoeken naar andere getallen natuurlijk.

Ik gebruik voor de cake mijn basisrecept met zonnebloemolie en dan met cacao erbij. Zo weet ik zeker dat hij lukt en ook zacht blijft, zelfs in de koelkast! Je hebt hiervoor een glas van 250 ml inhoud nodig, of gebruik een maatbeker en meet af tot 250 ml.

Ingrediënten:
4 eieren
1 glas suiker
1 glas zonnebloemolie
1 glas melk
2 glazen bloem
1 zakje bakpoeder
2 el cacao
10 oreokoekjes, grofgehakt
Topping:
400 ml slagroom, uit de koelkast!
3 el poedersuiker
2 zakjes klopfix slagroomversteviger
2 el mascarpone
Verder:
Nutella
Zelfgemaakte oreobonbons
Mini oreo's
Evt. sprinkles naar keuze en gesmolten chocolade

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker, olie en melk. voeg bloem, bakpoeder en cacao toe en mix goed.
Schep de oreostukjes erdoor. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de randen in met olie of boter. Bedek een vierkante vorm van 20x20 cm met bakpapier. Verdeel het beslag over de twee vormen en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 30 minuten. Laat de cakes afkoelen op een rooster.

Neem de ronde cake en steek uit het midden een rondje met een uitsteekring van 10 cm doorsnede. Je krijgt nu een ring. Snijd er een kwart uit en draai het uitgesneden stuk zo dat het de bocht van een twee vormt (dat wijst zich vanzelf als je het doet). Neem de vierkante cake en snijdt er een reep van die op het uitgesneden stuk van de cirkel past. Plak alle stukken aan elkaar met Nutella en bestrijk de bovenzijde ook met Nutella.

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix. Klop de mascarpone erdoor en doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Spuit mooie krullen op je cijfertaart en garneer met oreobonbons, mini oreo's en eventueel sprinkles en gesmolten chocolade. Van de overgebleven cake kun je eventueel nog wat losse gebakjes maken.

Reacties

Populaire recepten