Harchacake uit de koekenpan

 Wist jij dat je een cake kunt bakken in een koekenpan? Ik wel, maar had het nog nooit geprobeerd, al was ik het wel al jaren van plan om te doen. Deze harchacake bijvoorbeeld zag ik in mijn tijd op marokko.nl, maar ook daarna, regelmatig voorbij komen. Het is een zachte cakeversie van de traditionele harcha die meer een harde koek is. Je maakt de cake met griesmeel en kunt ervoor kiezen om hem zo dun als deze te maken of een wat dikkere variant, door het recept te verdubbelen. Ik vind het zelf lekkerder als hij wat dunner is, omdat ik een dikkere griesmeelcake wat te massief vind worden.

Het beste is om hier een koekenpan met anti aanbaklaag voor te gebruiken, ik heb er sinds kort een van Gusta, die is echt heel fijn (en mooi!). Geen rotzooi in de antiaanbaklaag, dat is ook niet onbelangrijk. En vet je pan goed in mete en beetje olie en bestrooi hem daarna met wat griesmeel. Oh ik gebruik trouwens fijne griesmeel van de Turkse/Marokkaanse winkel, niet uit de supermarkt, die is hiervoor niet geschikt.

Na het bakken kun je de cake garneren met jam of honing en bestrooien met kokos, amandelschaafsel of gehakte nootjes. Of versier hem eens met gesmolten chocolade, ook heerlijk!

Ingredi├źnten:
250 gr fijne griesmeel
Snufje zout
Half zakje bakpoeder
75 gr suiker
1 ei
75 ml olie
200 ml melk
Extra:
3 el honing of jam
Kokos, amandelschaafsel of gehakte nootjes

Bereiding:
Mix het ei met de suiker en olie. Voeg de melk en het griesmeel met zout en bakpoeder toe en mix goed.
Verhit je koekenpan op laag vuur en bestrijk met wat olie. Bestrooi dan met wat griesmeel en giet het beslag erin. Zet her vuu rop zijn laagst en laat in ongeveer 10 minuten de onderkant gaar worden. Als de bovenkant niet meer lopend is, kun je hem omdraaien met behulp van een groot bord en dan weer terugschuiven in de pan. Bak die kant nog een paar minuutjes. Schuif op een bord, bestrijk meteen met honing of jam en bestrooi met kokos, amandelschaafsel of gehakte nootjes.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten