Rolo cupcakes

 Krijg jij al zin in deze cupcakes met rolo? Ik vind rolo's echt onwijs lekker dus hoe leuk is het dan om cupcakes daarmee te maken. Chocolade cupcakes met stukjes rolo, een romige slagroomtopping met karamelswirl en een rolo on top! En ik heb eindelijk eens de leuke mini pipetjes gebruikt, die ik al eerder overal voorbij zag komen. Ik bestelde ze bij Baktotaal, de webshop voor al je bakproducten. Daar heb ik ook de zwarte cupcakepapiertjes vandaan en de heerlijke karamelpasta die je meteen kunt gebruiken. 

Ik gebruik voor deze cupcakes trouwens mijn basisrecept voor cupcakes, met toevoeging van cacao. Deze cupcakes maak ik al jaren op deze manier en ze blijven heerlijk zacht en luchtig, ook in de koelkast. Dat komt omdat ik olie gebruik in plaats van boter. Wil je ze helemaal koemelkvrij hebben? Gebruik dan een plantaardige melk in plaats van koemelk.

Ingredi├źnten:
1x recept voor basiscupcakes, chocoladeversie
4 rollen rolo's
Topping:
200 ml slagroom
2 el mascarpone
3 el poedersuiker
1 zakje klopfix
100 gr karamelpasta (Bouwhuis)
12 zwarte cupcakepapiertjes (Bouwhuis)
12 mini pipetjes (Bouwhuis)

Bereiding:
Maak het beslag voor de cupcakes volgens het basisrecept, houdt 12 rolo's apart en hak de rest in stukjes. Schep door het beslag en bak de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat ze afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix. Klop de mascarpone erdoor tot een stevige room. Neem een plastic spuitzak en schep daarin 3/4 van de karamel, knip er een puntje af. Doe de slagroom in een andere plastic spuitzak en knip daar ook een puntje af. Doe ze samen in een grote spuitzak met stervormig spuitmondje. Spuit mooie toeven op je cupcakes en garneer met een rolo.

Neem de resterende karamel en roer deze los met 1 el melk. Neem een pipetje en knijp erin, steek het steeltje in de karamel en laat dan los zodat het pipetje de karamel "opdrinkt". Prik je pipetje in je cupcake.

Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal. Meer hierover lees je in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten