Arabische chocoladeletter voor suikerfeest!



 Toen ik in november een recept voor zelfgemaakte chocoladeletters deelde, kreeg ik een berichtje van iemand die ze ook maakte voor het suikerfeest. Arabische chocoladeletters dan wel, hoe leuk is dat! Het was voor mij wel even een zoektocht naar welke letter ik dan moet hebben als eerste letter van de naam van mijn kinderen, maar dat is gelukt. Ik maakte er dus een voor Sami en Dina en nog een bonusletter voor Sami om weg te geven aan zijn beste vriend. Echt een superleuk en origineel cadeau voor eid ul fitr, het suikerfeest! De doosjes heb ik besteld bij Bouwhuis, je hebt ze in verschillende kleuren en formaten. Ik heb deze witte besteld met gouden binnenkant.

Kom je er niet helemaal uit, in deze video op mijn instagramkanaal zie je hoe ik ze gespoten heb.

Ingredi├źnten:
175 gr melkchocolade
175 gr pure chocolade
100 gr roomboter op kamertemperatuur
Sprinkles om te versieren

Bereiding:
Breek de chocolade in stukjes en doe in een schaal of pannetje. Zet op een steelpannetje met een laagje water en zet op het vuur. Laat op laag vuur de chocolade smelten tot ongeveer 3/4 gesmolten is. Haal dan van het pannetje af en roer de resterende stukken chocolade erdoor tot het geheel gesmolten is. Laat de chocolade afkoelen tot 30 graden. Heb je geen suikerthermometer, dan kun je ongeveer een kwartier wachttijd aanhouden en af en toe roeren.

Mix ondertussen de boter voor ongeveer 5 minuten tot hij wit en romig is. Roer door de afgekoelde chocolade tot een dikke romige substantie. Doe dit in een spuitzak met stervormig spuitmondje.

Neem een vel bakpapier en teken daar met een potlood de gewenste letter op (ik heb dus eerst de Arabische letter opgezocht en uitgeprint om na te tekenen op bakpapier). Spuit dan de chocoladeroom in mooie krullen op deze letter. Versier naar keuze en laat de letters in de koelkast hard worden.

Reacties

Populaire recepten