Burritobroodjes

 


De ramadan is weer begonnen en op culinair gebied betekent dit dat er weer volop recepten broodjes en hapjes worden gedeeld om bij de soep te serveren. In mijn ramadanhoekje vind je daar al diverse lekkere recepten voor en natuurlijk in mijn nieuwe boek "100 heerlijke hapjes". Maar ook hier zal ik weer nieuwe ideetjes delen. Gisteren maakte ik bijvoorbeeld deze simpele, maar superlekkere burritobroodjes. En het handige is, je hebt er geen bloem of zonnebloemolie voor nodig (best fijn in deze tijd waarin niet iedereen dat meer in huis heeft kunnen halen). Ik gebruik afbakbroodjes, die zijn handig in te snijden, omdat ze nog zacht zijn. Kies wel voor een beetje goede kwaliteit, soms zijn ze wat zurig. 

Wil je graag een video zien van dit recept? Die vind je hier.

Vorig jaar maakte ik trouwens ook gevulde afbakbroodjes, toen met een romige en cheesy kipvulling. Het recept daarvan vind je hier. Maar je kunt natuurlijk alle kanten op met deze broodjes, gehaktvulling, caprese, geroosterde groenten, tuna melt, noem maar op!


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 8 afbakpistoletjes:
8 afbakpistoletjes
250 gr kipfilet in blokjes
1 el burritokruiden (Santa Maria)
1 rode puntpaprika in blokjes
Halve groene paprika in blokjes
Half potje milde taco saus (Santa Maria)
Geraspte kaas
3 tomaten, zonder pitjes en in blokjes
1 el gehakte verse platte peterselie (of koriander)
Snufje zout
1 el vers limoensap
Lenteuitjes in ringetjes

Bereiding:
Bak de kipblokjes in wat olijfolie met de burritokruiden. Voeg de paprika toe en bak even mee. Zet dan het vuur uit. Neem je pistoletjes en snijd ze aan de bovenkant over de lengte schuin in (zodat je en soort driehoek eruit snijdt). Haal dit stuk brood eruit. Smeer wat tacosaus in het broodje en schep er wat kip op. Bestrooi met kaas en zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Meng ondertussen de tomaten met de peterselie, zout en limoensap tot een salsa.
Als de broodjes mooi bruin zijn en de kaas gesmolten, schep je er wat tomatensalsa op en bestrooi je ze met nog wat lente uitjes.

Reacties

Populaire recepten