Dadelmarmerkoekjes

 


Mijn marmerkoekjes kennen jullie inmiddels wel natuurlijk, het zijn de meest bekeken koekjes op mijn blog! Ik maakte ook al een versie met bastogne en amandelen en in mijn nieuwe boek 100 Heerlijke hapjes vind je een recept voor mokkamarmerkoekjes. En ik bedacht gewoon nog een variant, deze keer met dadels, speculoos en noten. En in een ronde vorm, door gebruik te maken van een siliconen mini muffinvorm.

Ik gebruik voor de vulling van deze koekjes de stevige khudri dadels van Nakheel Alya. Die zijn chewy en wat moeilijk te verwerken, maar ideaal voor deze koekjes. Je proeft namelijk in de vulling die kleine chewy stukjes en dat is zo lekker! Je snijdt deze dadels open (met je vingers lukt dat moeilijk), haalt de pit eruit en snijd in lange repen. Om daar stukjes van te snijden gaat lastiger, dus pakte ik een schaar :D. En dat ging perfect! Je kunt deze dadels tijdens de ramadan ook bij AH kopen, dat is helemaal handig. Maar bestellen kan ook in de webshop waar je nog meer lekkere dadels (ook gevulde of chocoladedadels) en dadelproducten vindt (denk aan dadelstroop of dadelballetjes en koekjes).

In mijn koekjesboek 100 Luxe koekjes vind je nog 100 andere lekkere koekjesrecepten. Of neem een kijkje in mijn koekjesoverzicht met 111 koekjesrecepten.

Ingrediënten voor 24 koekjes:
10 khudri dadels, ontpit en in kleine stukjes
2-3 el speculoospasta crunchy
5 speculooskoekjes, verkruimeld
100 gr geroosterde noten naar keuze, gehakt (ik heb pistache en walnoten gebruikt)
250 gr witte chocolade
1 el zonnebloemolie
25 gr pure chocolade

Bereiding:
Smelt de witte chocolade au bain marie met de zonnebloemolie.
Neem een siliconen minimuffinvorm en schep een klein beetje in de holtes en schud met je vorm zodat de chocolade mooi glad wordt. Zet 10 min in de vriezer om hard te worden.
Meng ondertussen de dadelstukjes met de koekjes en noten. Meng de speculoospasta erdoor tot een samenhangend mengsel. 
Druk in elke holte van je vorm wat vulling en druk goed plat. Laat aan de bovenzijde 2 mm vrij voor de bovenlaag. Schep hierop wat witte chocolade en strijk glad. Smelt de pure chocolade en doe dit in een boterhamzakje of klein spuitzakje. Knip er een klein puntje van. Spuit streepjes op elk koekje en trek er dan een satéprikker heen en weer doorheen. Zet in de koelkast of vriezer om hard te worden en druk ze er dan uit. Doe dit nog een keer met de rest van de chocolade en vulling.


Dit artikel is een samenwerking met Nakheel Alya, lees hier meer over in mijn disclaimer.

Reacties

 1. Hoi, bedankt voor het delen van je heerlijke recepten! Ik had een vraagje
  Als ik de koekjes gewoon in een schaal wil maken van 20 bij 30cm. Kan ik de ingrediënten dan gewoon verdubbelen? Zal dat voldoende zijn? Ik geen mini muffin vorm.

  Alvast bedankt,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoihoi, welke dadels kan ik ervoor in vervangen? Ik heb geen tijd meer om te bestellen en bij de ah zijn ze er niet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi, hoelang blijven ze houdbaar? Ik heb aanstaande maandag suikerfeest. Zou ik ze vandaag, zaterdag, al kunnen maken?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten