Ferrerobriwat

 


Normaal gesproken hou ik er niet zo van om traditionele recepten te moderniseren, maar toen ik deze ferreroversie van briwat tegen kwam, bleven deze toch wel steeds in mijn hoofd hangen! En eigenlijk is het ook een geheel ander koekje dan de originele briwat met filodeeg en honing. Ik kwam ze tegen bij het youtubekanaal van lamset_noussa, een Tunesische foodblogger. Ik heb er een eigen recept van gemaakt met een vulling van gemalen amandelen (vind alleen hazelnoten te sterk) met hazelnootpraline, een krokant jasje van loempiavellen (dat is wat steviger dan filodeeg ivm de chocolade waar je ze later nog in doet) en daar overheen hazelnootchocolade. En dat alles in een leuk driehoekvormpje, nou ik vind ze nog steeds zo leuk!

Op mijn instagramaccount vind je een video van hoe je deze koekjes kunt maken. En zoek je meer koekjesrecepten? In mijn koekjesoverzicht vind je inmiddels 111 koekjesrecepten en in mijn boek 100 Luxe koekjes staan er nog eens 100. In mijn nieuwste boek 100 Heerlijke hapjes vind je ook een hoofdstuk met 15 nieuwe koekjesrecepten. Keuze genoeg dus!

Ingrediënten voor 20 stuks:
250 gr amandelmeel of fijngemalen gepelde amandelen
3 el poedersuiker
2-3 el hazelnootpralinepasta (of andere hazelnootpasta)
1 eigeel
10 loempiavellen, in 4 gelijke repen gesneden
100 gr gesmolten roomboter
Buitenlaag:
200 gr melkchocolade
100 gr gehakte geroosterde hazelnoten

Bereiding:
Meng het amandelmeel of de fijngemalen amandelen met het poedersuiker, de pralinepasta en eigeel. Vorm er 20 bolletjes van en leg apart. 
Smelt de boter en bestrijk steeds een deegreepje met boter. Leg onderaan een bolletje vulling en rol op tot een driehoekje. Rol dit driehoekje in nog een reepje deeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 10-15 minuten knapperig. Laat ze daarna afkoelen.

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en roer de gehakte hazelnoten erdoor. Dompel een driehoekje in de chocolade, strijk overtollige chocolade eraf en leg ze op een snijplank met aluminiumfolie. Laat ze hard worden in de koelkast.

Reacties

  1. Assalaamou 3alaykoum dit ziet er zo lekker uit! Mag ik vragen welke loempiavellen je gebruikt? Diepvries of andere? Dank je🌹

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ma sha allah mooue koekjes. Wil deze ook maken. Alleen zie ik op de dat je het over 20 stuks hebt maar je moet 40 bolletjes maken, hoeveel krijg je er percies uit. Kan je dit aanpassen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi, deze koekjes wil ik zeker gaan maken! Vraag me wel af of je de 100gram roomboter bij de pasta doet en dan nog roomboter smelt om de vellen te bestrijken? Niet helemaal duidelijk uit je beschrijving :p

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Moet je hiervoor filodeeg gebruiken of echt loempiavellen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Salaam, welke hazelnootpraline pasta gebruik je :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten