Bananabread donuts



Ik had een hele tijd geleden al een siliconen donutvorm besteld, maar nog nooit gebruikt (zo heb ik nog een heleboel ongebruikte bakspullen liggen en nog honderden ideetjes om te maken, een levenslange hobby denk ik haha).En toen ik nog een hele rijpe banaan over had, dacht ik, natuurlijk! Bananabread donuts! Ik gebruikte mijn recept voor speculoos bananabread, maar dan zonder speculoos :D. Ik deed er wel karamel chocolate chips door, maar dat hoeft op zich niet. Bovenop een lekker poedersuikerglazuurtje en ze zijn echt zo gemaakt! 

De vorm zelf werkt trouwens ook ontzettend goed. Hij stinkt niet als je hem in de oven zet (dat heb je soms met siliconen vormen) en de donuts bakken mooi goudbruin aan de onderkant (wat uiteindelijk de bovenkant wordt). Daarnaast komen ze supermakkelijk uit de vorm. Ideaal dus. Je kunt hem hier bestellen bij bol.com. Of neem er twee, ben je sneller klaar!

Ingrediënten voor 20 stuks:
2 rijpe bananen, geprakt
2 eieren
100 gr yoghurt
120 ml zonnebloemolie
100 gr witte basterdsuiker
250 gr bloem
6 gr bakpoeder
1 tl koekkruiden
evt. 50 gr karamel chocolate chips
Topping:
200 gr poedersuiker
Melk

Bereiding:
Klop de eieren, yoghurt en olie door de geprakte banaan. Dit kan met een mixer, maar ook prima met een vork of garde. Klop de suiker erdoor en voeg dan bloem, bakpoeder en koekkruiden toe. Klop tot een dik beslag en schep de chocolate chips erdoor als je deze gebruikt. Neem een ijslepel en schep steeds een grote lepel in elke holte van je donutvorm. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten in de vorm zitten en verwijder de donuts dan en leg ze op een rooster om af te koelen.

Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te mengen met wat melk, doe er steeds een klein lepeltje bij, omdat het al gauw te dun wordt. Zorg voor een dik glazuur dat maar net een beetje lopend is. Doop de donuts er met de bovenkant in en leg op een bord of schaal.

Reacties

  1. Salam mijn zoontje mag geen lactose, zou ik de yoghurt door iets kunnen vervangen? Dankjewel voor het delen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten