Batbosti Ik heb weer een superleuk recept voor je! Ik presenteer u de batbosti! Een kruising tussen Marokkaanse batbot (panbroodjes) en een tosti :D. Ik maak dus graag Marokkaans brood, meestal 1x in de week en altijd uit de pan (je kunt Marokkaans brood natuurlijk ook in de oven bakken). Het liefst maak ik dan kleintjes, die kun je gemakkelijk uitdelen in plaats van een groot brood in stukken te verdelen. Ook kun je ze goed invriezen of ze vullen met allerlei lekkers. Zo maak ik bijvoorbeeld de ene dag mijn Marokkaanse kip met brood erbij. De volgende dag vul ik de leftover broodjes met leftover kip en ander lekkers. Superhandig en lekker.

Deze keer had ik overgebleven broodjes ingevroren en na ontdooien gevuld met lekker gekruid gehakt, kaas en chilisaus. In de contactgrill en lekker smullen! Je kunt er natuurlijk ook andere vullingen in doen he, kip of tonijn bijvoorbeeld. Of gegrilde groenten, dat lijkt me ook zo lekker! 

Ik gebruikte trouwens mijn nieuwe contactgrill FlipSwitch, die is hier ideaal voor. Daar kun je ook lekkere wafels en cakepops mee maken trouwens.

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingredi├źnten voor 8 batbosti's:
6 batbots
250 gr rundergehakt
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
1 tl kurkuma
50 ml sweet chilisaus
100 gr geraspte kaas
Extra chilisaus voor het serveren

Bereiding:
Bak het gehakt met de kruiden in wat olijfolie goudbruin en gaar. Neem de batbots en snijd ze open, bestrijk met chilisaus. Schep er wat gehakt op (niet te zuinig) en bestrooi met geraspte kaas (ook niet te zuinig :D). Vouw je batbot weer dicht en werk ze allemaal zo af.
Verwarm je contactgrill of tosti ijzer en bak ze hierin lekker krokant. Serveer met extra chilisaus.

Reacties

Populaire recepten