Honing-mosterd kiphapjes

 Een tijdje geleden probeerde ik al de lekkere kazen van Henri Willig. We aten het gewoon op brood, in een tosti of maakten er een lekker lunchbroodje mee samen met de lekkere dips die ze verkopen. Ook maakte ik lekkere kaascroissantjes, van deeg dat je niet hoeft te kneden en wat niet hoeft te rijzen, superhandig! 

Deze maand ging ik aan de slag met twee hapjesrecepten ter ere van de ramadan. Allereerst maakte ik al lekkere kipsandwiches en nu is de beurt aan deze overheerlijke honing-mosterd kiphapjes. Daarvoor gebruikte ik de honing-mosterd van Henri Willig en hun lekkere Gouda kaas. Daarbij wat lekkere kruidige kip en bladerdeeg, heerlijk! 


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten:
250 gr kipfilet in repen
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
2 el honingmosterd
2 el honing
2 el olijfolie
1 rol bladerdeeg (deze is zonder alcohol)
ca. 150 gr jonge gouda kaas in plakken
Extra:
1 eigeel
1 tl melk
Sesamzaadjes

Bereiding:
Meng voor de marinade de kruiden met de mosterd, honing en olie. Meng dit met de kip en laat even marineren. Bak het dan in een koekenpan rondom goudbruin, maar nog niet helemaal gaar. Rol het bladerdeeg helemaal uit en snijd in vierkantjes van ongeveer 8x8 cm. Neem een vierkantje en leg dit met de punt naar je toe. Leg hierop een plakje kaas en schep er dan wta kip op. Vouw de punten naar elkaar toe en druk ze goed samen. Werk zo alle vierkantjes af. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Klop het eigeel los met de melk en bestrijk de pakketjes ermee. Strooi er nog wat sesamzaadjes over en bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 12-15 minuten goudbruin en gaar. 

Dit artikel is een samenwerking met Henri Willig, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten