Biscoff-briwat


Biscoff briwat, hoe goed klinkt dat? Ik maakte eerder al ferrerobriwat en pistachebriwat en ik dacht: het wordt weer tijd voor een nieuwe versie! Deze keer koos ik voor een vulling van amandel en speculoos en eromheen lekkere witte chocolade met een marmerpatroontje van speculoospasta, heerlijk en mooi!

Een van de meest gestelde vragen over dit soort koekjes is trouwens of ze niet hard zijn door de loempiavellen, maar dat is dus helemaal niet zo. Ze zijn heerlijk crispy, echt perfect! Ook wordt wel eens gevraagd of je filodeeg kunt gebruiken, maar dat zou ik niet aanraden. Dit breekt snel en zorgt voor een rommelig geheel als je er chocolade omheen doet. Loempiavellen zijn ideaal hiervoor.

Op mijn instagram kanaal vind je een video van deze koekjes, dat is makkelijker voor het vouwen.

Ingredi├źnten voor 26 stuks:
13 loempiavellen
200 gr amandelmeel
2 el witte basterdsuiker
6 speculooskoekjes
50 gr speculoospasta
2 el boter, gesmolten
Extra:
1 el bloem met een beetje water
300 gr witte chocolade
50 gr speculoospasta

Bereiding:
Maal de speculooskoekjes fijn en meng met amandelmeel, speculoospasta en boter. Als het te droog is voeg je nog wat speculoospasta toe tot een samenhangend mengsel. verdeel in 26 gelijke bolletjes en druk deze platter tot een schijfje. Snijd elk loempiavel in 4 gelijke repen.

Gebruik steeds 2 repen deeg per koekje. Leg een schijfje vulling onderaan een reep. Vouw de punt rechtsonder erover naar linksboven. Vouw dan de punt van linksonder naar rechtsboven (niet naar linksboven!). Vouw zo verder tot het einde van de reep. Leg dan dit driehoekje weer onderaan een nieuwe reep en vouw verder tot een driehoekje. Plak het uiteinde vast met het bloempapje.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten op 200 graden (hetelucht 180). Laat ze even afkoelen. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie. Smelt ook de speculoospasta au bain marie en doe in een boterhamzakje of klein spuitzakje. Knip er een puntje af zodat een gaatje ontstaat waar je doorheen kunt spuiten.

Dompel de driehoekjes in gesmolten chocolade en leg ze op een plaat met bakpapier of aluminiumfolie. Spuit er lijntjes speculoospasta over en trek er een sateprikker heen en weer doorheen voor een marmereffect. Laat ze hard worden in de koelkast.

Reacties

Populaire recepten