Kunefecups



 Ondanks dat ze er ietsje anders uitzien dan het voorbeeld dat ik zag op instagram, zijn dit toch lekkere hapjes! Een zacht amandelcakeje met een crunchy kunefe laagje erom, echt heerlijk! Je hebt hier kadaif voor nodig, dat kun je kopen bij Turkse en Marokkaanse winkels. Wel zit er vaak veel in een pak en heb je hier maar een klein deel voor nodig. Als je nog lekkere receptjes zoekt om ermee te maken, probeer dan eens deze Dubai chocolate pops of deze Dubai chocolate desserts, ook superlekker!

Ook heb je een mini muffinbakplaat nodig, ik heb zelf deze van Wilton, maar een andere kan ook. Ik weet alleen niet of het met een siliconen vorm ook lukt om het zo knapperig te krijgen aan de buitenzijde.

Ingrediënten voor 24 stuks:
100 gr kadaif
100 gr roomboter, gesmolten
Vulling:
100 gr roomboter op kamertemperatuur
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
100 gr amandelmeel
40 gr bloem
1 tl bakpoeder
50 gr amandelschaafsel
50 gr honing

Bereiding:
Bestrijk elke holte van je muffinvorm met gesmolten boter. Meng de rest van de boter door de kadaif (goed loshalen). Bedek elke holte met wat kadaif en druk goed aan, bijv met een stamper van een vijzel. 

Mix de boter met de suiker en vanillesuiker en vervolgens de eieren erdoor. Voeg amandelmeel, bloem en bakpoeder toe en mix goed tot een glad beslag. Doe dit in een spuitzak en knip er een puntje af. Spuit in elke holte wat beslag. Bestrooi dan met amandelschaafsel en zet ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). 

Verwarm ondertussen de honing en bestrijk de cups daarmee zodra ze uit de oven komen.

Reacties

Populaire recepten