Millefeuilles met hazelnoot
Millefeuilles zijn letterlijk vertaald “taartjes met 1000 laagjes”. Zoveel laagjes zullen het misschien niet zijn, maar met heerlijk krokant en luchtig bladerdeeg kom je wel in de buurt. Ik maakte al eens de versie van millefeuilles die in Marokko veel te vinden is, met homemade banketbakkersroom en glazuur. Deze ronde versie is een heerlijke variant, met hazelnoot en chocolade. Onwijs lekker en feestelijk toch! De room maak ik altijd zelf, dat is niet moeilijk en zo veel lekkerder dan een pakje uit de supermarkt. Voor deze gebakjes deed ik er de lekkere Hazelnootpasta van Bonne Maman door, wat een smaaksensatie wordt het dan! Deze hazelnootpasta is fluweelzacht en bevat geen palmolie of kunstmatige toevoegingen, superfijn.
Ingrediënten voor 5 stuks:
1 rol bladerdeeg
2 eigelen
1 zakje vanillesuiker
50 gr suiker
25 gr maïzena
250 ml melk
2 el Bonne Maman Hazelnootpasta
75 gr witte chocolade
25 gr pure chocolade
Bereiding:
Maak eerst de room door de eigelen te mixen met de suiker en vanillesuiker. Voeg maïzena toe en mix goed tot een lichtgeel mengsel. Verwarm de melk en giet dan voorzichtig bij het eimengsel terwijl je blijft mixen. Het wordt een schuimig mengsel. Giet dat in een pan en breng al roerende aan de kook. Blijf roeren tot het een dikke en gladde gele room is. Schep in een schaal of diep bord en dek af met plastic folie. Zet in de koelkast om helemaal koud te worden. Mix het daarna los tot het een luchtige dikke room wordt. Mix er vervolgens de hazelnootpasta door. Doe in een spuitzak zonder spuitmondje.
Rol het bladerdeeg uit en steek hieruit 15 rondjes met een uitsteekvorm. Bewaar de randjes! Leg de bladerdeegrondjes op een bakplaat met bakpapier en prik ze her en der in met een vork. Leg er nog een vel bakpapier op en vervolgens nog een bakplaat. Bak de plakjes 25 minuten op 200 graden tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
Leg vervolgens de bewaarde randjes bladerdeeg op je bakplaat met bakpapier, bestrooi met suiker en bak deze in ongeveer 10-15 minuten goudbruin. Verkruimel dan met je handen en zet apart.
Neem een rondje bladerdeeg en spuit hier wat room op. Plak er nog een rondje op waar je ook room op spuit. Dan een laatste rondje. Maak zo 5 gebakjes. Bestrijk de randen van je gebakjes met de overgebleven room en rol door de bladerdeegkruimels.
Smelt de witte chocolade au bain marie en bedek de bovenzijde van elke gebakje met wat gesmolten witte chocolade. Smelt de pure chocolade ook au bain-marie en doe in een boterhamzakje. Knip er een klein puntje af en spuit lijntjes over de witte chocolade. Trek er een satéprikker heen en weer doorheen voor een marmereffect. Laat de chocolade hard worden in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten