No bake lange vingergebakjes met aardbei

 


Hier komt elke week een pot Bonne Maman aardbeienjam in huis, ook wel eens een andere smaak, maar de aardbeienvariant is onze favoriet! Nu ontdekte ik Bonne Maman Fijn Gezeefd Aardbeien, een jam zonder stukjes voor op brood of om te gebruiken bij het bakken. Zo kun je deze supergoed gebruiken om een cake mee te bestrijken en te bestrooien met kokos of voor mijn Marokkaanse kokos-jamkoekjes. Ik maakte er deze superlekkere no bake lange vinger gebakjes mee. Makkelijk om te maken en heerlijk om iemand mee te verwennen. Verras er bijvoorbeeld een moeder mee voor Moederdag!

Ingrediënten voor 12 stuks:
24 lange vingers (ca.  1 pak)
100 gr Bonne Maman Fijn Gezeefd Aardbeien
200 ml slagroom
50 gr poedersuiker
100 gr mascarpone
100 ml melk
100 gr gepelde amandelen
2 el zonnebloemolie
3 aardbeien in vieren gesneden

Bereiding:
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Mix vervolgens de mascarpone erdoor tot een stevige room. Doe de helft hiervan in een spuitzak met stervormig spuitmondje en leg deze in de koelkast. De andere helft doe je in een spuitzak zonder spuitmondje. Hier knip je een klein puntje af. De jam doe je ook in een spuitzak waar je een klein puntje afknipt.

Neem een lange vinger, spuit hier wat jam in de lengte over. Spuit daarover wat slagroom. Plak er een andere lange vinger tegenaan. Werk zo alle lange vingers af.

Rooster de amandelen goudbruin in een koekenpan met de zonnebloemolie. Laat uitlekken op keukenpapier en hak dan grof. Dompel de lange vingers in de melk en bestrijk dan de randen met wat slagroom. Druk in de gehakte amandelen. 

Spuit nog wat jam over de bovenkant van de gebakjes. Daarover spuit je mooie toeven slagroom uit de spuitzak in de koelkast en garneer ze met ¼ aardbei.

Reacties

Populaire recepten