Kersthapje: kerstcupcakes
Elk jaar zie ik bij het kerstdiner op onze school cupcakes voorbij komen, die doen het dus altijd goed! Ik maakte ook een leuke kerstversie van mijn basisrecept voor cupcakes voor een feestelijk hapje. Mijn basisrecept is ideaal om te maken, je maakt het namelijk met zonnebloemolie in plaats van boter. Hierdoor hoef je niet eens een mixer te gebruiken, maar kun je ook met een garde kloppen. En ze blijven superlekker zacht door de olie, ook in de koelkast.
Voor de mooiste toef gebruik ik altijd spuitmondje 1M van Wilton, die is het best hiervoor. Je kunt deze krijgen via bol, bijv hier. En voor de chocoladetoppers gebruikte ik deze printable, die ik zelf heb gemaakt. Ideaal!
Bekijk ook mijn video op instagram om te zien hoe je ze maakt.
Meer tips voor kersthapjes voor kerstdiner of kerstontbijt op school vind je hier.
Ingrediënten voor 8-12 stuks:
1x basisrecept cupcakes
250 ml slagroom (koud)
125 gr mascarpone
50 gr poedersuiker
Chocoladetoppers:
50 gr pure chocolade naar keuze
Kerstsprinkles
Bereiding:
Maak de cupcakes volgens mijn recept. Ik heb er nu 8 uit gekregen, omdat ik andere vormpjes gebruikte die hoger zijn en waar meer beslag in kan. Als je standaardvormpjes gebruikt krijg je er ongeveer 12. Laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Leg de printable op een snijplank en leg daarop een vel bakpapier. Doe de chocolade in een spuitzak of boterhamzakje en knip er een klein puntje af. Spuit de vormpjes van de printable na op bakpapier en vul met chocolade. Strooi er sprinkles over en laat hard worden in de koelkast.
Klop ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker. Mix de mascarpone erdoor en doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje (bijv 1M van Wilton). Spuit mooie toeven op je cupcakes en garneer met een chocolaatje.
.jpg)




Reacties
Een reactie posten