donderdag 7 december 2017

Stroopwafeltiramisu


Dit is zo'n lekker toetje! Een combinatie van lichtzoete vanilleroom, stroopwafelkruimels en zelfgemaakte karamel, heerlijk! Ook leuk om bijvoorbeeld met kerst als dessert te serveren. Ik gebruikte hiervoor glazen potjes van die yoghurtjes die je bij de Turk en Marokkaan kunt kopen, maar andere glaasjes kunnen natuurlijk ook. 

Ingredi├źnten voor 8 personen:
400 ml slagroom
250 ml mascarpone
1 vanillestokje
3 el poedersuiker
1 zakje klopfix slagroomversteviger
300 gr kleine stroopwafeltjes
Zelfgemaakte karamelsaus (of gesmolten bebogeen)

Bereiding:
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix. Mix de mascarpone erdoor. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Klop kort door de room. Maak de karamelsaus of smelt wat bebogeen. Snijd de stroopwafeltjes in kleine stukjes.

Maak in glaasjes steeds laagjes van stroopwafel, lepeltje karamel en room. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten