Stroopwafeltiramisu



Dit is zo'n lekker toetje! Een combinatie van lichtzoete room, stroopwafelkruimels en karamel, heerlijk! Ook leuk om bijvoorbeeld met kerst als dessert te serveren. Je kunt de tiramisu maken in een grote schaal, maar ook in glaasjes of kommetjes, zodat je meteen porties hebt. Ik gebruikte bijvoorbeeld glazen potjes van die yoghurtjes die je bij de Turk en Marokkaan kunt kopen, maar andere glaasjes kunnen natuurlijk ook. 

Je kunt trouwens zelf stroopwafels fijnhakken, maar handiger zijn deze stroopwafelkruimels van Bouwhuis, een hele grote bak zodat je lekker vooruit kunt. Als je over hebt, kun je bijvoorbeeld nog stroopwafelcupcakes, stroopwafelcake of stroopwafelbonbons maken, lekker!

Wil je een video zien van deze heerlijke tiramisu? Op mijn instagramkanaal vind je een video.

                                                            Ingrediënten voor 8 personen:
500 ml slagroom
250 ml mascarpone
50 gr poedersuiker
100 gr karamel 

Bereiding:
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Mix dan de mascarpone erdoor tot een mooie gladde en dikke room. Snijd de stroopwafeltjes in kleine stukjes of gebruik de kruimels. Meng deze met 75 gr van de karamel. 

Maak in glaasjes of in een grote schaal steeds laagjes van stroopwafel en room (twee x stroopwafel en 2x room). Garneer met slagroomtoefjes of krullen en nog wat karamel.



Reacties

  1. Hoi, graag wil ik weten of de lichtzoete vanilleroom, van deze overheerlijke goed uitziende stroopwafeltiramisu, ook van tevoren klaar kan maken ? Zoja, op welke wijze ? M.v.g. Rita

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten