Stroopwafelbonbons


Je kunt met allerlei soorten koekjes heel simpel bonbons maken. Zoals met oreo of speculaas, maar ook met stroopwafel. Ik gebruikte de kleine stroopwafeltjes omdat je die makkelijker kunt fijnmalen. Maar je kunt ook stroopwafelkruimels nemen, das helemaal lekker!

En nu heb ik melkchocolade gebruikt, maar witte chocolade lijkt m eook erg goed combineren met de smaak van stroopwafel. En voor de garnering stak ik mini hartjes uit de kleine stroopwafeltjes, maar je kunt ook wat kruimels erop doen.


Ingredi├źnten voor ongeveer 25 stuks:
200 gr stroopwafeltjes (of kruimels)
8 Lonka karamel fudge
1 el melk
1 el mon chou (of andere roomkaas)
150 gr melkchocolade

Bereiding:
Steek 25 mini hartjes of rondjes uit de stroopwafeltjes en maal de rest fijn. Heb je geen klein uitsteekvormpje, maal dan gewoon alles fijn en houd wat kruimels apart voor de garnering. Smelt de Lonka au bain marie met de melk en roer goed los. Meng door de kruimels, samen met de monchou. Laat een kwartier opstijven in de koelkast en maak er dan bolletjes van. Laat die ook opstijven voor een kwartiertje.

Smelt de chocolade au bain marie en dompel de bolletjes erin. Leg ze op een plank of rooster met aluminiumfolie of bakpapier en garneer met een stukje stroopwafel of wat kruimels. Laat hard worden in de koelkast.

Reacties

  1. Beste Ellouisa, ik heb je afgelopen week een mail gestuurd met de vraag of wij dit recept mogen gebruiken in een tijdschrift. Heb je die mail ontvangen? Ik hoor het graag! Groet, Coretta

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is het mogelijk om ipv van fudge caramel bebogeen te gebruiken. Heb namelijk nog een halve ppt staan.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten