donderdag 8 januari 2015

Le3des - Marokkaanse linzen



Niet iedereen is er dol op. maar wij wel. Linzen, ze zijn gezond, voedzaam en met dit kruidige gerecht verwarmen ze je lijf. Als je normaal gesproken niet zo dol bent op linzen, raad ik je aan om het toch eens te proberen en dan zo klein mogelijke linzen te kopen. Ik koop ze bij de Marokkaanse winkels en dan de kleinste soort. 

Je kunt er stukjes vlees of kip in doen, gehaktballetjes of het gewoon vegetarisch houden. De aardappel- en wortelblokjes zijn ook facultatief. Ik maak het meestal naturel en serveer het dan met homemade Marokkaans brood, heerlijk! Zelfs mijn zoontje vindt dit een van de lekkerste gerechten die ik maak. 

Ingredienten:
1 kom linzen (in een kom gaat 300 ml water)
(3 aardappels in blokjes)
(1 winterwortel in blokjes)
1 grote ui
Koriander en peterselie
Zout en zwarte peper
1 tl sambal
1 tl paprikapoeder
1 tl gember
1 tl kurkuma
Snufje komijn

Bereiding:
Was de linzen goed en kijk of er geen steentjes tussen zitten (je hoeft de linzen niet te weken). Doe de ui in een hakmolen en maal fijn of rasp hem. Verhit wat olie en doe hier de ui bij en bak voor 5  minuten. Voeg kruiden toe en doe dan de aardappel en wortelblokjes erbij (als je die gebruikt). Dan de linzen toevoegen en water tot alles onderstaat. Breng aan de kook en laat op zacht vuur gaar worden in ongeveer een half uurtje. Eventueel meer water toevoegen als dat nodig is.


30 opmerkingen:

  1. Hmmm vandaag heb ik zin in linzen en ben toe aan een nieuw recept. Ik denk dat ik die van jou ga proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En heb je ze nog gemaakt? Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga het vandaag proberen. Maar hoe doe ik dat met halve kip? Eerst de kip koken en dan de rest van jou recept volgen? Alvast bedankt voor je antwoord en tijd :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was t nog gelukt? Sorry ik zag je bericht nu pas.. Je kunt in dat geval of de kip voorbakkenvenbdan in stukjes scheuren. Of alles van t bot afsnijden en in stukjes met de linzen meestoven.

      Verwijderen
  4. Ellouisa hoeveel gebruik je ongeveer linzen? Wil die van jouw graag uitproberen omdat ik gek ben op jouw recepten en altijd heerlijk zijn.
    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waar kan ik die linzen kopen? Dit gerecht lijkt me zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij Marokkaanse en Turkse winkels en ook in de supermarkt

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bij Marokkaanse en Turkse winkels en ook in de supermarkt

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey hey, bedankt voor het recept van Le3des. Maar dien ik eerst het vlees te bakken alvorens ik met het recept begin of tijdens het stoven?
    alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als ik wil verdubbelen 2 tomaten indoen?? Alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Doe je gelijk na de kruiden de linzen erin? En gelijk daarna het water?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi ellouisa als het goed is het 300 gram 1kom? Moet ik dan 2 bouillon doenals ik het wil verdubbelen? En bedoel je vleestomaten met grote tomaten? ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk wat minder dan 300 gram, 200 ofzo.. En als je verdubbelt inderdaad 2 bouillon. En inderdaad vleestomaten

      Verwijderen
  12. Is het nou 200 of 300 gram?? hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ga het vanavond maken met dit recept

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoeveel gember/peper moet er in voor 200 gram??

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heb het net gemaakt was lekker dank je. 200 gram linzen is precies goed

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb het vandaag gemaakt en het was heerlijk. Bedankt voor het recept

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Vandaag weer zin in le3des en jouw recept blijft het lekkerst! Bedankt voor t delen! šŸ˜˜

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zeker een top recept alleen wel jammer dat er niet bij vermeld is voor hoeveel mensen het is

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi Ellouisa, ik heb jouw recept al 2x gemaakt , heerlijk, altijd een succes bij ons thuis. Bedankt voor je recept :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heerlijk recept. Mijn vond het erg lekker. En je weet wat ze zeggen : liefde gaat door de maag :) <3♡

    BeantwoordenVerwijderen