Lehdes - Marokkaanse linzen
Niet iedereen is er dol op. maar wij wel. Linzen, ze zijn gezond, voedzaam en met dit kruidige gerecht verwarmen ze je lijf. Als je normaal gesproken niet zo dol bent op linzen, raad ik je aan om het toch eens te proberen en dan zo klein mogelijke linzen te kopen. Ik bestelde ze deze keer bij Koro en wat zijn deze lekker zeg! Klein en smaakvol, echt precies goed! Als je een bestelling doet bij Koro (ze hebben echt zo veel lekkere en biologische producten!) gebruik dan de code ELLOUISA voor korting op je bestelling.
Je kunt er trouwens stukjes vlees of kip in doen, gehaktballetjes of het gewoon vegetarisch houden. De aardappel- en wortelblokjes zijn ook facultatief. Ik maak het meestal naturel en serveer het dan met homemade Marokkaans brood, heerlijk! Zelfs mijn zoontje vindt dit een van de lekkerste gerechten die ik maak.
Ingrediënten voor 4 personen:
450 gr bruine linzen (in een kom gaat 300 ml water)
1 grote ui, geraspt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 grote tomaat, zonder schil en pitjes, geraspt
1 el vers gehakte koriander en peterselie
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1 tl gember
1 tl kurkuma
Snufje komijn
1.5 liter kokend water
(3 aardappels in blokjes)
(1 winterwortel in blokjes)
Bereiding:
Was de linzen goed en kijk of er geen steentjes tussen zitten (je hoeft de linzen niet te weken). Verhit wat olie en doe hier de ui en knoflook bij en bak voor een paar minuten, terwijl je blijft roeren. Voeg dan de tomaat toe en bak even mee. Doe de kruiden erbij en roer de linzen erdoor. Schep goed om en giet dan het kokend water erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan gaar worden in ongeveer 30 minuten. Is er te weinig water, voeg dan wat toe. Is het juist te nattig, laat dan op hoog vuur zonder deksel indikken.
Wil je er de aardappel en wortel in verwerken, voeg die dan toe als je de tomaat erbij doet.
Hmmm vandaag heb ik zin in linzen en ben toe aan een nieuw recept. Ik denk dat ik die van jou ga proberen.
BeantwoordenVerwijderenEn heb je ze nog gemaakt? Ben benieuwd!
BeantwoordenVerwijderenIk ga het vandaag proberen. Maar hoe doe ik dat met halve kip? Eerst de kip koken en dan de rest van jou recept volgen? Alvast bedankt voor je antwoord en tijd :-)
BeantwoordenVerwijderenWas t nog gelukt? Sorry ik zag je bericht nu pas.. Je kunt in dat geval of de kip voorbakkenvenbdan in stukjes scheuren. Of alles van t bot afsnijden en in stukjes met de linzen meestoven.
VerwijderenEllouisa hoeveel gebruik je ongeveer linzen? Wil die van jouw graag uitproberen omdat ik gek ben op jouw recepten en altijd heerlijk zijn.
BeantwoordenVerwijderenAlvast bedankt!
Ik denk dat het zo'n 300g is
VerwijderenWaar kan ik die linzen kopen? Dit gerecht lijkt me zo lekker.
BeantwoordenVerwijderenBij Marokkaanse en Turkse winkels en ook in de supermarkt
BeantwoordenVerwijderenBij Marokkaanse en Turkse winkels en ook in de supermarkt
BeantwoordenVerwijderenHey hey, bedankt voor het recept van Le3des. Maar dien ik eerst het vlees te bakken alvorens ik met het recept begin of tijdens het stoven?
BeantwoordenVerwijderenalvast bedankt
Hoi, eerst even aanbakken in olijfolie inderdaad.
VerwijderenHoi, eerst even aanbakken in olijfolie inderdaad.
VerwijderenAls ik wil verdubbelen 2 tomaten indoen?? Alvast bedankt
BeantwoordenVerwijderenDoe je gelijk na de kruiden de linzen erin? En gelijk daarna het water?
BeantwoordenVerwijderenJa klopt!
VerwijderenKan ik de tomaat weglaten?
BeantwoordenVerwijderenNee liever niet
VerwijderenHoi ellouisa als het goed is het 300 gram 1kom? Moet ik dan 2 bouillon doenals ik het wil verdubbelen? En bedoel je vleestomaten met grote tomaten? ?
BeantwoordenVerwijderenIk denk wat minder dan 300 gram, 200 ofzo.. En als je verdubbelt inderdaad 2 bouillon. En inderdaad vleestomaten
VerwijderenIs het nou 200 of 300 gram?? hihi
BeantwoordenVerwijderen200 :)
VerwijderenIk ga het vanavond maken met dit recept
BeantwoordenVerwijderenHoeveel gember/peper moet er in voor 200 gram??
BeantwoordenVerwijderenHeb het net gemaakt was lekker dank je. 200 gram linzen is precies goed
BeantwoordenVerwijderenIk heb het vandaag gemaakt en het was heerlijk. Bedankt voor het recept
BeantwoordenVerwijderenVandaag weer zin in le3des en jouw recept blijft het lekkerst! Bedankt voor t delen! 😘
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen!!
BeantwoordenVerwijderenZeker een top recept alleen wel jammer dat er niet bij vermeld is voor hoeveel mensen het is
BeantwoordenVerwijderenHoi Ellouisa, ik heb jouw recept al 2x gemaakt , heerlijk, altijd een succes bij ons thuis. Bedankt voor je recept :-)
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk recept. Mijn vond het erg lekker. En je weet wat ze zeggen : liefde gaat door de maag :) <3♡
BeantwoordenVerwijderenHoeveel koriander en peterselie moet erin? Ik heb het al gesneden in de vriezer, dus hoeveel eetlepels voor dit recept aub?
BeantwoordenVerwijderen1 el van beiden zou ik doen
VerwijderenKan ik ook spliterwten en rode linzen samen doen?
BeantwoordenVerwijderenMet een bouillon is die perfect
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk recept, mijn kinderen eten dit graag👍 shokran❤️
BeantwoordenVerwijderenLekkerste simpele recept( lhedes)linzen ever;;
BeantwoordenVerwijderenAls ik le3des maak, pak ik altijd jou recept. Alleen doe ik er gehakt bij en courgette en wortel. Vandaag dus le3des voor vanavond
BeantwoordenVerwijderen