Lehdes - Marokkaanse linzen



Niet iedereen is er dol op. maar wij wel. Linzen, ze zijn gezond, voedzaam en met dit kruidige gerecht verwarmen ze je lijf. Als je normaal gesproken niet zo dol bent op linzen, raad ik je aan om het toch eens te proberen en dan zo klein mogelijke linzen te kopen. Ik bestelde ze deze keer bij Koro en wat zijn deze lekker zeg! Klein en smaakvol, echt precies goed! Als je een bestelling doet bij Koro (ze hebben echt zo veel lekkere en biologische producten!) gebruik dan de code ELLOUISA voor korting op je bestelling.

Je kunt er trouwens stukjes vlees of kip in doen, gehaktballetjes of het gewoon vegetarisch houden. De aardappel- en wortelblokjes zijn ook facultatief. Ik maak het meestal naturel en serveer het dan met homemade Marokkaans brood, heerlijk! Zelfs mijn zoontje vindt dit een van de lekkerste gerechten die ik maak. 

Ingrediënten voor 4 personen:
450 gr bruine linzen (in een kom gaat 300 ml water)
1 grote ui, geraspt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 grote tomaat, zonder schil en pitjes, geraspt
1 el vers gehakte koriander en peterselie
1 tl zout 
1/2 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1 tl gember
1 tl kurkuma
Snufje komijn
1.5 liter kokend water
(3 aardappels in blokjes)
(1 winterwortel in blokjes)

Bereiding:
Was de linzen goed en kijk of er geen steentjes tussen zitten (je hoeft de linzen niet te weken). Verhit wat olie en doe hier de ui en knoflook bij en bak voor een paar minuten, terwijl je blijft roeren. Voeg dan de tomaat toe en bak even mee. Doe de kruiden erbij en roer de linzen erdoor. Schep goed om en giet dan het kokend water erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan gaar worden in ongeveer 30 minuten. Is er te weinig water, voeg dan wat toe. Is het juist te nattig, laat dan op hoog vuur zonder deksel indikken. 

Wil je er de aardappel en wortel in verwerken, voeg die dan toe als je de tomaat erbij doet.

Reacties

  1. Hmmm vandaag heb ik zin in linzen en ben toe aan een nieuw recept. Ik denk dat ik die van jou ga proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En heb je ze nog gemaakt? Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga het vandaag proberen. Maar hoe doe ik dat met halve kip? Eerst de kip koken en dan de rest van jou recept volgen? Alvast bedankt voor je antwoord en tijd :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was t nog gelukt? Sorry ik zag je bericht nu pas.. Je kunt in dat geval of de kip voorbakkenvenbdan in stukjes scheuren. Of alles van t bot afsnijden en in stukjes met de linzen meestoven.

      Verwijderen
  4. Ellouisa hoeveel gebruik je ongeveer linzen? Wil die van jouw graag uitproberen omdat ik gek ben op jouw recepten en altijd heerlijk zijn.
    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waar kan ik die linzen kopen? Dit gerecht lijkt me zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij Marokkaanse en Turkse winkels en ook in de supermarkt

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bij Marokkaanse en Turkse winkels en ook in de supermarkt

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey hey, bedankt voor het recept van Le3des. Maar dien ik eerst het vlees te bakken alvorens ik met het recept begin of tijdens het stoven?
    alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als ik wil verdubbelen 2 tomaten indoen?? Alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Doe je gelijk na de kruiden de linzen erin? En gelijk daarna het water?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi ellouisa als het goed is het 300 gram 1kom? Moet ik dan 2 bouillon doenals ik het wil verdubbelen? En bedoel je vleestomaten met grote tomaten? ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk wat minder dan 300 gram, 200 ofzo.. En als je verdubbelt inderdaad 2 bouillon. En inderdaad vleestomaten

      Verwijderen
  12. Is het nou 200 of 300 gram?? hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ga het vanavond maken met dit recept

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoeveel gember/peper moet er in voor 200 gram??

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heb het net gemaakt was lekker dank je. 200 gram linzen is precies goed

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb het vandaag gemaakt en het was heerlijk. Bedankt voor het recept

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Vandaag weer zin in le3des en jouw recept blijft het lekkerst! Bedankt voor t delen! 😘

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zeker een top recept alleen wel jammer dat er niet bij vermeld is voor hoeveel mensen het is

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi Ellouisa, ik heb jouw recept al 2x gemaakt , heerlijk, altijd een succes bij ons thuis. Bedankt voor je recept :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heerlijk recept. Mijn vond het erg lekker. En je weet wat ze zeggen : liefde gaat door de maag :) <3♡

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoeveel koriander en peterselie moet erin? Ik heb het al gesneden in de vriezer, dus hoeveel eetlepels voor dit recept aub?

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Kan ik ook spliterwten en rode linzen samen doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Met een bouillon is die perfect

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Heerlijk recept, mijn kinderen eten dit graag👍 shokran❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Lekkerste simpele recept( lhedes)linzen ever;;

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten