Broodjes hamburger


Ik maak al een tijdje veel deegwaren zelf: tortilla's en pitabroodjes, maar ook hamburgerbroodjes. Het duurt natuurlijk even wat langer dan een pak in de winkel kopen, maar de smaak is het echt waard. En als je in een keer meerdere broodjes maakt, kun je een voorraadje in je vriezer leggen. Ik heb de broodjes nu belegd met een zelf gekruide hamburger, maar je kunt natuurlijk ook mijn doritos-kipburger eens proberen, ook superlekker!

En bekijk meteen de video van het maken van de broodjes, zo simpel kan het zijn!

Bekijk hier de video:


Ingrediënten voor 8 broodjes hamburger:
1x recept voor hamburgerbroodjes of 8 kant en klare broodjes
600 gr rundergehakt
1.5 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl komijn
1/2 tl korianderpoeder
1 el ketjap
Sla, tomaat, komkommer
Saus naar keuze

Bereiding:
Maak de hamburgerbroodjes volgens het recept en laat ze afkoelen. Snijd ze open. Gebruik je broodjes uit de winkel, snijd die dan ook vast open.
Meng het gehakt met de kruiden en ketjap en kneed even goed door. Maak er 8 burgers van en bak die in wat olijfolie aan beide kanten mooi goudbruin en gaar in ongeveer 20 minuten.
Leg je broodjes even op een grillplat of in de oven om ze licht te verwarmen en beleg met je burgers, rauwkost en saus naar keuze.

Reacties

  1. Heerlijk zelfgemaakte hamburger broodjes! Heb ze ook eens gemaakt, wel een werkje maar zoals jij ook schrijft meer dan de moeite waar om eens te doen. De miniburgers zien er trouwens ook super leuk uit, lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi ellouisa maakt het nog uit wat voor ketjap?? Xx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten