Marokkaanse appeltaart


Ik ontving pas een mooie nieuwe vorm van Le Creuset om uit te proberen van www.kookexpert.nl. Het duurde even voor ik tijd had om er mee aan de slag te gaan, omdat ik in december vanalles te doen had. Maar nu dan eindelijk een heerlijke taart in de vorm gemaakt en wel een Marokkaanse appeltaart. Een heerlijk appeltaartdeeg met een vulling van appel, dadels en amandelschaafsel. Net even wat anders dan de gewone appeltaart en zo lekker! Mijn collega maakte deze taart al eens voor de hele afdeling en ik heb hem nu in wat kleiner formaat gebakken en het recept iets aangepast.

En wat de vorm betreft, dat is echt een aanrader! Het is een taartvorm met gekartelde rand en losse bodem, zodat je hem er makkelijk uit kunt krijgen. En hij ging er zo soepel uit, perfect gewoon! En hij bakt ook mooi gelijkmatig gaar, de zijkant en onderkant waren echt heerlijk goudbruin (dat is wel eens anders met mijn oven en een andere vorm). Dus deze vorm ga ik zeker vaker gebruiken!

Wil je de vorm ook hebben, dan kun je hem hier bestellen voor €26,90.

Oh en ik heb een video gemaakt van deze taart, bekijk hem op mijn youtubekanaal en vergeet je niet te abonneren!


Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:



Ingrediënten voor een vorm van 26 cm:
200 gr zelfrijzend bakmeel (of 200 gr bloem en 1 tl bakpoeder)
100 gr lichtbruine basterdsuiker
125 gr koude roomboter in blokjes
1 ei
Snufje zout
Vulling:
2 el vers sinaasappelsap
4-5 appels
125 gr dadels
50 gr amandelschaafsel
1 tl kaneel

Bereiding:
Meng het bakmeel met de helft van de kaneel, de suiker en voeg de boter toe. Klop het ei los en voeg de helft toe aan het bloemmengsel. De andere helft gebruik je om de rand straks mee te bestrijken. Meng het geheel met je handen of in een machine tot je een samenhangende deegbal krijgt. Niet verder kneden, maar in een plastic zakje doen en een half uur in de koelkast laten rusten. Dit is nodig om het deeg straks niet te laten krimpen in de oven.

Schil ondertussen de appels en snijd in stukjes. Snijd ook de dadels in stukjes en meng met de appels en het sinaasappelsap. Roer de andere helft van de kaneel erdoor. 

Maak een mengsel om je vorm in te vetten door 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem te mengen. Smeer je vorm hiermee in (met een kwastje bijv).

Rol het deeg na het rusten uit met een deegroller. Het liefst tot een cirkel die net wat groter is dan je vorm, maar het hoeft niet zo netjes. Je drukt het deeg straks toch verder uit in de vorm. Rol de deegplak om je roller en verplaats hem naar de vorm. Druk goed aan en zorg dat het mooi verdeeld is en in de kartelrand is gedrukt.

Verdeel dan de vulling erover en bestrooi met amandelschaafsel. Bestrijk de randen met het resterende ei en zet de taart voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat de taart na het bakken 10 min afkoelen in de vorm en verplaats hem dan naar een rooster.

Nog meer recepten met appel proberen? Kijk eens naar deze recepten:


Dit artikel is een samenwerking met www.kookexpert.nl, meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

Reacties

  1. Oew dit ga ik eens uitproberen en wat een schattig kindje op de achtergrond 😍😍😍

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt goed met die dadels erin :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ellouisa , ik mis in de lijst voor de vulling de suiker ! De taart staat in de oven en t ruikt hemels !
    Succes met je hobby ....ik ben fan ...dank voor zoveel heerlijke recepten .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Al vaak gemaakt blijft een van de favorieten hier!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten