donderdag 2 februari 2017

50 cakerecepten op mijn blog - mijn top 10


Ik heb een instelling veranderd en achter de categorieën rechts zie je nu staan hoeveel recepten er in een categorie staan. Zo zag ik ineens dat ik al 50 cakerecepten online heb staan (en nog veel meer koekjes, maar daar kom ik nog op terug). Je hebt zelf niet meer in de gaten hoeveel erop staat, tot je die getallen terugziet. En welk recept moet je nou kiezen uit die 50? Ik heb hier mijn top 10 voor jullie. Ik ben benieuwd wat jullie de lekkerste cake van mijn blog vinden?

Je vindt hier trouwens alle cakerecepten terug.

En bekijk ook eens mijn artikel met video's van hoe je de perfecte cake maakt: een versie met roomboter en een versie met zonnebloemolie.

Dit is bij uitstek mijn favoriete cake! Zo zacht en luchtig en met een frisse sinaasappelsmaak, echt zo lekker! En het beste is nog dat je hem in 5 minuten in de oven hebt staan. Je maakt het beslag namelijk met olie en niet met boter en dat scheelt met mixen.Ik weet nog dat iemand me vroeg naar een recept voor deze cake en ik had hem nog nooit gegeten. Maar mijn probeersel viel erg goed uit, de combinatie van zachte cake met zoete banketbakkersroom en lichtzure kersen is echt verrukkelijk! Daarom op nummer 2 :)Deze Griekse cake heb ik al even niet meer gemaakt, maar is zo lekker! De Griekse yoghurt in het beslag geeft het een hele smeuïge textuur, net weer anders dan een gewone cake. Nu ik hem weer terug zie, krijg ik er meteen weer zin in. Dat wordt binnenkort weer eens maken!Nog zo'n smeuïge cake, deze carrotcake, oftewel worteltjescake. Echt een heerlijke combinatie met de kaneel en noten erin en dan de wat zurige topping van monchou. Een aanradertje.Brownies, ik ken niemand die ze niet lekker vindt. Maaarrr ik moet wel zeggen, het moeten dan wel goede brownies zijn. Ik at pas een brownie die wel ongebakken leek, waar ik de suikerkorrels nog in proefde. Brrrr nee dan is deze brownie wel anders, smeuïg en bomvol chocolade, maar ook wel weer enige luchtigheid die erin zit. Een toprecept dat ik van Nigella heb.Dit is de ouderwetse Hollandse cake, met een lichte vanillesmaak en een iets krokanter korstje dan de zachte en luchtige binnenkant. Volgens mijn moeder de lekkerste cake die ik ooit gemaakt heb. Ik vind m zelf ook errug lekker en kan ervan blijven eten. Ik gebruik hem trouwens voor andere cakes ook als basis. Zoals de speculaascake en de twixcake.Deze tulband maakte ik in mijn tulbandweek voor de verjaardag van mijn broertje. En wat een lekkere smaak heeft ie zeg! Een zachte kruidige cake (net als de Indiase Chai thee) gecombineerd met appel is echt hemels. Tijd om hem weer eens te bakken.Ook deze tulband maakte ik in mijn tulbandweek en wat een succes was dit. Ik maakte eerder eens een cak emet blauwe bessen zonder citroen erin en zonder creme fraiche. Dat vond ik niet zo'n succes. Maar juist de combinatie met de friszure citroen en de creme fraiche die smeuïgheid brengt, maakt deze cake tot een succes. Proberen zeg ik!Ook deze cake is hier favoriet. Net zo makkelijk gemaakt als de sinaasappelcake en lekker zacht van structuur. Gebruik het liefst echte cacao en geen nesquick. Dat zorgt voor een mooiere kleur en smaak.
3 opmerkingen:

 1. Hallo,
  Vandaag een klassieke appeltaart gebakken.
  Volgende week wordt t carrotcake.
  Ziet er super lekker uit.

  Gr Hilda

  BeantwoordenVerwijderen