Slawraps met kip



Deze slawraps heb je in talloze verschillende soorten. Ik heb er veel voorbij zien komen, met kip, gehakt, vlees of vis en steeds weer een andere variant. Ik maakt een eigen versie met beetje pittig en zoet gekruide kip, wortel, paprika en lente-ui en wat was het lekker zeg! Mijn zoontje heeft er 5 van op gegeten, terwijl hij normaal niet echt sla eet. Hij wilde dit wel elke dag eten haha! Een succes dus en zeker niet de laatste keer dat we dit hebben gegeten. Ik heb nog allerlei vullingen in mijn hoofd, met gehaktballetjes bijv of een Marokkaanse kipversie met olijven mmm. Oh en de kleine slablaadjes heb ik van Lidl, die 3 kleine kropjes sla. Ideaal voor deze schuitjes!


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Ingrediënten voor ongeveer 18 schuitjes:
3 mini kropjes sla (bijv. bij AH of Lidl)
500 gr kipfilet in kleine blokjes
1 rode puntpaprika
1 teentje knoflook
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1 el ketjap manis
1 el honing
75 gr geraspte wortel (kant en klaar of zelf raspen)
3 lente-uitjes in ringetjes

Bereiding:
Bak de kipfilet met de kruiden en ketjap in wat olijfolie goudbruin aan alle kanten. Voeg de paprika in stukjes toe en bak een paar minuten mee. Doe de honing erbij en meng kort. Dit is nu klaar.

Verdeel de slakropjes in blaadjes (waarschijnlijk zijn de binnenste blaadjes te klein, die kun je verwerken in een andere salade). Was ze en schud het water eraf. Leg ze klaar op de borden Schep wat kipmengsel erin en garneer met wortel en lente-ui.


Nog meer lekkere recepten met kip en sla?
Bekijk deze recepten dan eens:



Reacties

  1. Ziet er heel lekker uit. Je zegt paprika met kip bakken maar in je reel op insta zie ik dat je paprika pas later doet. En wat voor saus doe je er overheen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja kan allebei, meebakken of rauw 😄. De saus is sriracha

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten