Oreo-kruidnoten

De sint is weer in het land en dan maak ik elk jaar met Sami zelf kruidnoten volgens mijn recept. Leuk om samen te doen en superlekker. Al vind ik de kruidnoten uit de winkel ook heerlijk hoor, daar niet van! Elk jaar maken we ook wat leuke smaakvariaties met de kruidnoten, zoals vorig jaar met chocolade en met karamel. Dit jaar maakten we ze ook met chocolade en sprinkles (disco-kruidnoten) en een oreo versie. Die zijn zo lekker!

Overigens waren de koek- en speculaaskruiden in de supermarkt op en heb ik die zelf maar gemaakt met dit recept, supersimpel als je alles in huis hebt (wat bij mij wel het geval is).

Ingredi├źnten voor 120 stuks:
1x recept voor kruidnoten
200 gr witte chocolade
6 Oreokoekjes

Bereiding:
Maak de kruidnoten volgens mijn recept en bak ze af. Laat ze afkoelen op een rooster. Maal de Oreokoekjes fijn tot poeder. Smelt de witte chocolade au bain marie (eventueel een beetje zonnebloemolie toevoegen). Dompel de kruidnoten met behulp van een vork in de chocolade en laat goed uitlekken. Leg ze dan op een snijplank die je hebt bedekt met aluminiumfolie. Bestrooi met wat Oreokruimels en laat ze hard worden in de koelkast.

Reacties

Populaire recepten