vrijdag 13 november 2020

Weekmenu week 47Het weekmenu van vorige week werd goed bekeken door jullie, leuk! Ik zag op social media dat er ook diverse gerechten van werden gemaakt of ik kreeg berichtjes dat jullie blij waren met de inspiratie. Leuk om te horen! Voor komende week heb ik weer een nieuw menu opgesteld, hoop jullie hier weer mee te inspireren.Elke dinsdag maak ik een burger met ovenfrietjes, omdat Sami dan moet zwemmen (hij ziet daar heel erg tegenop). Het is elke week een andere burger. Komende week zal dat de zoete aardappelburger zijn, vega en superlekker!


Het lievelingseten van Sami! Al is hij ook dol op mijn Marokkaanse kip en op couscous. Hij houdt heel erg van Marokkaans eten. Marmita is eigenlijk een stoofgerecht met vlees of kip, aardappels en groenten. Je kunt gewoon een pan gebruiken, maar een tajine is ook heerlijk. Komende week maak ik hem met vlees, aardappels, wortel en sperziebonen. 


Deze lasagna maak ik al jaren zelf, dus zonder zakjes mix. De saus lekker lang laten pruttelen en gebruik zoveel kaas als je zelf lekker vindt (hier zijn ze niet zo dol op veel kaas).

Zuurkoolstamppot met mandarijn, banaan en rozijntjes(foto: www.24kitchen.nl)
Zuurkoolstamppot
Met de koudere dagen ben ik dol op stamppot en zuurkool is een van mijn favorieten. Sami en mijn man zijn er niet zo dol op, dus voor hen maak ik er dan hutspot van. Ben benieuwd of jullie er van houden. Een recept heb ik hier niet echt voor, ik kook aardappels gaar, zuurkool in een apart pannetje ook 20 minuten laten pruttelen. Afgieten en stampen met wat boter en melk. Voor kinderen is het trouwens lekker om er iets van banaan of mandarijn doorheen te doen, maakt het wat zoeter.


Al jaren een van onze favoriete salades. Een heerlijke combi met de kip en feta en het vult gewoon als een volledige maaltijd!


Dit prachtige opgerolde brood heb ik gevuld met kip en paprika, maar je kunt er eigenlijk vanalles in doen. Gehakt of tonijn bijvoorbeeld of een lekkere vegetarische vulling. Het brood is al een maaltijd op zich, maar je kunt er eventueel een soepje bij serveren of een lekkere salade. In de video die ik erbij heb gemaakt, zie je hoe je deze mooie vorm krijgt.


Deze romige gratin met broccoli en bloemkool maak je gemakkelijk zelf, ja ook de roomsaus! Enige nadeel: waarschijnlijk lust je daarna geen roomsaus uit pakjes meer :-). Ik serveer deze gratin met aardappels en vlees, kip of vis.


Ik zie dat de recepten met walnoten op mijn blog veel worden bekeken in dit seizoen. Zoals deze walnotenplaatkoek, superlekker sticky! Wij rapen ook elk jaar in september en oktober kilo's walnoten. Twee weken drogen op zolder en je hebt een lekker voorraadje voor het hele jaar. Ik bak ermee, eet ze los tussendoor of doe ze door mijn granola die ik elke week maak.


Wil je ook eens zelf donuts maken, dan heb ik hier een goed recept voor je. Leuk versieren en smullen maar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten