10 x lekkerste glutenvrije recepten



Als je glutenvrij eet, kun je nog altijd heerlijk genieten van de lekkerste recepten. Annemiek van Nutribites.nl schreef een gastblog voor mij en zette de 10 lekkerste glutenvrije recepten van mijn blog voor je op een rij!

Nog meer glutenvrije recepten? Kijk dan hier in de categorie "
glutenvrij", daar vind je ruim 125 glutenvrije recepten! Van koekjes tot taart en van soepen en salades tot lekkere maaltijden. Voor elk moment van de dag dus!


1. Pannenkoeken met boekweit
Vroeger was het heel gebruikelijk om boekweitmeel te gebruiken voor pannenkoeken. Nu er meer aandacht is voor glutenvrij eten, is het graan helemaal terug. Dit recept is extra lekker door de toevoeging van appelringen en rozijnen. Geniet ervan!
Tip: laat de suiker weg of vervang deze door stevia als je gewicht wilt verliezen door koolhydraatarm te eten.

2. Omelet met aardappel en spinazie
Heb je in de ochtend flinke trek? Dan is dit heerlijke glutenvrije ontbijtje wat voor jou. Je maakt dit omelet extra gezond als je kiest voor zoete aardappel. Die bevat namelijk meer vezels dan de gewone pieper. Door de vele vezels in zoete aardappel worden de koolhydraten in deze groente trager in je lichaam opgenomen en blijft je suikerspiegel beter in balans. Ook de eiwitten helpen mee om je bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden. Bovendien zijn eiwitten lekker verzadigend. Zo heb jij urenlang geen trek!


3. Poffertjes
Poffertjes zijn een traktatie op zich. Met dit recept kun je ze ook glutenvrij maken door bloem te vervangen door boekweitmeel. Op deze manier belast je je darmen niet. Tarwemeel vervangen door boekweitmeel is trouwens ook een goed idee als je gewicht wilt verliezen.


4. Knapperige salade
Zin in iets knapperigs? Maak deze heerlijke salade met verschillende groenten en (gedroogd) fruit. De salade is volledig glutenvrij en bevat een dressing op basis van yoghurt en citroensap, die dit lekkere lunch- of bijgerecht extra verfrissende maakt.


5. Zelfgemaakte Pim’s
Ben je ook zo gek op Pim’s met dat zoete laagje jam tussen een heerlijke koek en een laag chocola? Als je en hap neemt, kraakt de chocola tussen je tanden en proef je meteen daarna het heerlijke zoete van de jam en de koek. Met dit recept maak je Pim’s glutenvrij met amandelmeel. Om ze een gezonde twist te geven, vervang je de suiker door stevia en de zonnebloemolie door kokosolie. Dan skip je de snelle koolhydraten en transvetten. Geniet ervan!


6. Pannelets: Spaanse pijnboompitkoekjes
Maak eens deze lekkere, glutenvrije koekjes uit Spanje! Ze bevatten gezonde koolhydraten en vetten in de vorm van zoete aardappel en pijnboompitten. Als je de suiker vervangt door stevia, maak je er helemáál een gezonde lekkernij van!


7. Mlouza
Deze prachtige Marokkaanse koekjes maak je met gemalen amandelen en zijn glutenvrij, omdat er verder geen bloem wordt toegevoegd. Het versieren lijkt ingewikkeld, maar dit valt ontzettend mee. Je moet het even doorhebben.


8. Chocoladefudge met pecannoten en kokos
Mmm… wat een feest is deze chocoladefudge voor je smaakpapillen! De heerlijke smaken van drie soorten chocolade in combinatie met pecannoten en kokos is gewoon te lekker om waar te zijn.
Bovendien is deze chocoladefudge glutenvrij, dus zacht voor je darmen. De fudge bevat honing als zoetmiddel, dus hij is ook nog eens suikervrij te noemen. Wil je nóg minder suiker binnenkrijgen, dan kun je kiezen voor extra pure chocola of chocola die gezoet is met stevia. Dan heb je een op en top gezonde traktatie!

9. Quiche met gerookte zalm
Zoek je een lekkere en vullende glutenvrije lunch? Maak dan deze quiche zonder deeg en mét gerookte zalm. Je kunt ook kiezen voor aardappels, dan krijg je enkel gezonde koolhydraten binnen. Dat is wel zo fijn voor je suikerspiegel en je gewicht.


10. Griekse saladeschotel
Deze heerlijke saladeschotel vol groenten, heerlijke kruiden en olijven volstaat prima als een voedende, glutenvrije lunch. Geniet van gegrilde groenten, gekruide kipfilet, fetakaas en hummus.


Reacties

Populaire recepten