Cakebonbons

 


Afgelopen weekend wilde ik een cake bakken om mee te nemen op bezoek en het was al lang geleden dat een cake niet uit de vorm wilde komen. Eigenlijk sinds ik mijn vormen insmeer met een papje van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem niet meer. Dat werkte altijd perfect, ook in mijn vorm van Nordic ware. Ik wilde mijn wolkencake maken, die ik al eerder in die vorm had gebakken. Maar helaas, de cake kwam er niet uit en de tip met kokend water op een theedoek resulteerde erin dat de helft eruit kwam en de andere helft bleef plakken pffff. Maar, ik bedacht er iets anders mee en dat pakte toch lekker uit!! Gooi voortaan je vastgeplakte cake niet weg, maar maak er deze overheerlijke cakebonbons mee! 

Ik maakte twee versies: een met kokos, een amandel en witte chocolade en een met chocolate chips en karamel. Vooral die met de kokossnippers zijn zo ontzettend lekker, wauw! Ik ga deze zeker vaker maken, ook als ik geen vastgeplakte cake heb haha.

Je kunt natuurlijk nog veel meer variaties bedenken voor deze cakebonbons, kijk vooral wat jij lekker vindt en combineer dat met je cake. Zorg in ieder geval voor iets dat plakt (pindakaas, chocoladepasta, nutella, jam, karamelpasta etc) en breng dat op smaak met andere lekkere dingetjes. En nog een tip, laat de balletjes na het rollen goed opstijven in de koelkast, zodat ze niet uit elkaar vallen in de warme chocolade.

Nog een ander idee voor je vastgeplakte cake? Deze magnumpops of cakesicles zijn natuurlijk ook ontzettend leuk om te maken! En geen zin om zelf een cake te maken (of te laten vastplakken haha), dan kun je natuurlijk ook een cake kopen.

Ingredi├źnten voor 30 stuks:
1 cake (zelfgebakken of gekocht) 
2 el witte chocoladepasta
2 el karamelpasta (bebogeen) 
75 gr gepelde amandelen
2 el kokosrasp
2 el pure chocolade chips
Garnering:
150 gr witte chocolade
150 gr melkchocolade
50 gr geroosterde kokossnippers, grof gemalen
2 el karamelpasta

Bereiding:
Verkruimel de cake en verdeel in twee gelijke delen.
Rooster de amandelen in 2 el zonnebloemolie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Hou er 15 apart en maal de rest fijn. Meng dit door de ene helft van de cake. Voeg daar ook de chocolate chips en karamelpasta aan toe. Meng tot een samenhangend geheel en verdeel in 15 gelijke bolletjes.
Voeg aan het andere deel cake de kokos en witte chocolade pasta toe. Meng goed tot een samenhangend geheel. Vorm 15 gelijke bolletjes, druk ze plat tot een schijfje en doe er een gebakken amandel in. Vouw dicht tot een bolletje en rol weer mooi rond.
Laat alle bolletjes minimaal een half uur opstijven in de koelkast. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en zet een schaaltje met de kokossnippers klaar. Haal de bolletjes met de kokos en hele amandel door de witte chocolade met een vork en rol dan door de kokossnippers. Leg ze op en bord of snijplank met aluminiumfolie.
Haal de bolletjes met de chocolate chips door de melkchocolade en leg ook op aluminiumfolie. Laat ze hard worden in de koelkast. Smelt de karamelpasta als je bonbons hard zijn en garneer je melkchocoladebolletjes daarmee.

Reacties

Populaire recepten