Latte karamelcupcakes



 Pas geleden ontving ik een megablik van Douwe Egberts, vol met producten van DE en Pickwick. Zo leuk en Dina was er helemaal blij mee, lekker unboxen en weer inpakken. Ze stopt nu nog steeds vanalles in het blik om er daarna weer uit te halen hihi. Een van de producten die er in zaten, was de Latte karamel verwenkoffie. Nou ben ik niet zo van de oploskoffie sinds we onze espressomachine hebben, maar je kunt er natuurlijk heel goed iets lekkers mee maken!

Deze Latte karamelcupcakes zijn geïnspireerd door de latte karamels die je overal kunt kopen. Een cupcake met koffie-karamelsmaak (en n beetje cacao), een lekkere toef mascarponeroom, homemade karamel erover en een minireepje ter decoratie. Ik vind die reepjes toch zo leuk he! Ik maakte ze met de vorm die ik hier bij Shein bestelde voor maar 1,50! Pas op hoor, want als je door de bakproducten scrollt, heb je zo je mandje vol haha. 

Voor de cupcakes gebruikte ik mijn basisrecept op basis van olie, zo blijven ze zacht als je ze in de koelkast bewaart. Ik voegde alleen wat cacao en een zakje Latte Karamel verwenkoffie toe.

Ingrediënten voor 12 cupcakes:
2 eieren
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker 
125 ml zonnebloemolie 
125 ml melk 
150 gr bloem 
Half zakje bakpoeder
1 el cacao
1 zakje Latte Karamel verwenkoffie van DE
Topping:
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
3 el poedersuiker
125 gr mascarpone
Verder:
6 papieren rietjes, gehalveerd
50 gr pure chocolade
Homemade karamel

Bereiding:
Mix de eieren,  suiker en vanillesuiker luchtig. Mix de zonnebloemolie en melk erdoor. Voeg bloem, bakpoeder, cacao en oploskoffie toe en mix goed. Bedek je muffinvorm met papiertjes en schep of giet daarin wat beslag (niet te vol). Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 15-20 min. Laat ze afkoelen op een rooster.

Mix voor de topping de slagroom met poedersuiker en klopfix tot het stijf is. Voeg dan de mascarpone toe en klop nog even door. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje (ik gebruik deze of deze). Spuit mooie toeven op je cupcakes.

Smelt de pure chocolade au bain marie en vul je reepjesvorm voorzichtig. Schud hem even zodat de chocolade goed verdeeld is. Zet in de koelkast of vriezer tot de chocolade hard is. Druk de reepjes eruit. Garneer je cupcakes met homemade karamelstreepjes (doe bijv in een boterhamzakje en knip er een puntje af). Druk er een rietje en een reepje in.




Dit recept is een samenwerking met Douwe Egberts, lees meer informatie hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten