Vispizzatjes

 Kleine pizzatjes vind ik altijd zo leuk staan! En ze happen lekker makkelijk weg. Meestal maak ik ze met tonijn, paprika en olijven (iets anders wordt hier vaak niet gewaardeerd haha), maar nu heb ik eens wat andere vis gebruikt en dat beviel heel goed! Het liefst gebruik ik vis van de visboer/markt, maar uit de supermarkt kan eventueel ook (is wel zo makkelijk natuurlijk). En ik maak mijn tomatensaus zelf (heel simpel), maar heb je daar geen zin in of tijd voor, dan kun je ook kant en klare pastasaus gebruiken bijvoorbeeld.

Je kunt trouwens ook hele lekkere pizzatjes maken met bladerdeeg, daar heb ik al een recept voor online staan, zie hier


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!
Ingrediënten voor ongeveer 12 pizzatjes:
200 gr bloem
4 gr gedroogd gist
1/2 tl zout
Snufje suiker
2 el olijfolie
75-100 ml lauwwarm water
Topping:
100 ml tomatensaus (vers of uit pot)
250 gr roze garnalen
250 gr kabeljauwfilet in stukjes (tip: knippen werkt heel goed!)
1 rode puntpaprika in stukjes
10 olijven in plakjes
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas

Bereiding:
Meng bloem met suiker en gist. Voeg de olie en zout toe en meng met je handen. Voeg dan beetje bij beetje het water toe tot je een samenhangend deeg hebt dat niet meer aan je handen plakt. Kneed dit voor 10-15 minuten of zolang tot je een soepel deeg hebt. Dit kan met de hand of met een machine.

Laat afgedekt 45 minuten tot 1 uur rijzen (het moet zichtbaar in volume zijn toegenomen). Maak ondertussen vast de vulling klaar door alles te snijden en de kaas te raspen. 

Na het rijzen rol je het deeg uit en steek je hier rondjes uit met een uitsteekvorm of kommetje. Leg je deegplakjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met tomatensaus (laat een randje vrij) en beleg ze met de vulling. Bestrooi met Italiaanse kruiden en geraspte kaas.

Bak ze op 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Reacties

Populaire recepten