Kersthapje voor school: stroopwafelsterren

Voor wie graag een simpel hapje wil maken samen met de kids, hier is een topideetje! Zo leuk om te doen en je kunt alle kanten op, neem verschillende soorten chocolade en sprinkles. Of steek eens kerstboompjes uit, dat is ook leuk. En andere koeken kun je ook gebruiken, denk aan wafels, eierkoeken, cake of ontbijtkoek. Ideaal voor het kerstdiner of kerstontbijt op school. Of gewoon als leuke activiteit in de kerstvakantie. 

Ik gebruikte sprinkles van Super Streusel, die hebben hele leuke mixjes, ook speciaal voor kerst bijvoorbeeld. En de randjes van de stroopwafels, die gooi je niet weg he. Eet ze lekker op of verwerk ze in een ander recept. Wat denk je van stroopwafelcupcakes, stroopwafelbonbons of stroopwafelcake?

Ingrediënten:
Stroopwafels
Chocolade naar keuze
Sprinkles naar keuze
Uitsteekvorm naar keuze
Satéprikkers

Bereiding:
Steek met de uitsteekvorm vormpjes uit de stroopwafels. Prik je vormpjes op een satéprikker. Smelt de chocolade au bain marie en dompel je koekjes hier voor de helft in. Leg ze op een snijplank met bakpapier of aluminiumfolie en bestrooi het chocoladegedeelte met sprinkles. Laat hard worden in de koelkast en haal van de plank af. Serveer op een bord, in een vaasje of prik ze ergens in.

Reacties

Populaire recepten