Batbot met crispy chicken

 


Ik maak ongeveer 1 keer per week batbot en dan het liefst de kleine versie ervan. We eten het bij een Marokkaans gerecht, maar ze zijn ook heerlijk om te vullen of om er een tosti mee te maken. Ik vulde ze eerder al met kip en chilimayo, homemade hamburgertjes of met Marokkaans gekruide kip. In mijn hapjesboek vind je trouwens een heerlijk recept voor moroccan pulled chicken, dat is ook onwijs lekker erin. Maar deze keer besloot ik om er crispy chicken in te doen, ook superlekker! Ik maak mijn crispy chicken altijd in de oven, dat is een stuk minder vet dan als je het zou frituren. En het is nog steeds lekker crispy, ideaal dus.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingredi├źnten voor ongeveer 16 stuks:
1x recept voor batbot
2 kipfilets (ca 500 gr) in dunne plakken 
2 tl kipkruiden
1 tl paprikapoeder
100 gr doritos naar keuze (ik gebruik nacho cheese)
1 ei
2 el melk
Komkommer, tomaat en sambasaus (of andere saus naar keuze)

Bereiding:
Maak de batbots volgens het recept. Ik steek ze uit met een ronde vorm van ongeveer 8 cm. Maak de kip door de kipplakken te mengen met de kruiden (geen olie gebruiken). Maal of stamp de chips fijn en doe in een kom. Klop in een andere kom het ei los met de melk. 

Neem een bakplaat met bakpapier. Haal de kip eerst door het eimengsel en dan door de chips en leg dan op de bakplaat. Werk zo alle kipstukken af. Bak het dan ongeveer 30 minuten op 200 graden (hetelucht 180). Ze moeten mooi goudbruin en crispy worden. Elke oven is anders dus kan het zijn dat het bij jou iets langer duurt of juist sneller gaat.

Vul de broodjes met de saus, kip, komkommer en tomaat.

Reacties

Populaire recepten