Marokkaanse taco's
Mexicaanse taco's ken je vast wel, maar ken jij ook Marokkaanse taco's? In Marokko zijn deze taco's (volgens mij oorspronkelijk een idee uit Frankrijk) de laatste jaren steeds populairder geworden en zie je om de haverklap ene restaurantje waar je ze kunt eten. Je kunt ze vullen met vanalles, maar kip of gehakt is het populairst en dan met frietjes erin (ja echt!) en veel kaas, geraspt en gesmolten of als kaassaus. Dat laatste vind ik zelf to much, maar lekker gesmolten kaas erin vind ik wel lekker! En er hoort een saus in, vaak Andalousesaus, maar ook gewoon mayo wordt veel gebruikt.
In deze versie heb ik kip, frietjes en twee soorten kaas gedaan: cheddar en de jonge Gouda kaas van Henri Willig. Deze schattige babykaasjes zijn al zo leuk om te zien, maar nog lekkerder om te eten. Ik maakte er eerder al lekkere recepten mee zoals deze kaascroissantjes en deze honing-mosterdkiphapjes. Ze hebben in hun webshop heel veel verschillende soorten kaas, dus neem vooral even een kijkje.
Voor deze taco's kun je een contactgrill gebruiken zoals ik (dan krijg je een mooi ruitpatroon), maar je kunt ze ook rondom in een pan bakken. Dan blijven ze wat ronder, net wat je wilt. En wil je hier een video van zien? Kijk dan even op instagram.
Ingrediënten voor 4 stuks:
4 tortillawraps large
4 plakjes cheddarkaas
Andaloysesaus
300 gr kipfilet in blokjes
Zonnebloemolie
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl kurkuma
1/2 tl komijn
100 gr frietjes naar keuze
Half babykaasje Gouda jong van Henri Willig
Bereiding:
Bak de kipfiletblokjes met de kruiden in olie bruin en gaar. Bestrijk een tortilla in het midden met Andalousesaus. Leg er een plakje cheddar op en schep daar kip op. Bak de frietjes in de oven, airfryer of olie en leg op de kip. Rasp de jonge kaas en strooi over de frietjes. Vouw op als een taco en leg tussen de contactgrill.
Reacties
Een reactie posten