Snickers briwat
Jaaa ik heb weer een nieuwe briwatversie voor jullie! Na de succesvolle ferrerobriwat, pistachebriwat en speculoosbriwat heb ik nu heerlijke Snickers briwat! Pinda's, karamel, chocolade mmmm dat moet lekker zijn! Ik heb steeds dezelfde manier gebruikt voor de briwat: loempiavellen in vieren snijden en de vulling daarin vouwen. Ik deed voorheen 2 reepjes loempiadeeg, maar dat hoeft eigenlijk niet kwam ik nu achter haha. Makkelijker dus en je hebt minder vellen nodig. Ik heb hier 40 briwats uit gekregen en had 10 vellen nodig, ideaal!
Welke versie zou jij nog graag terug willen zien? Een Dubai versie staat nog op mijn lijstje trouwens!
Ingrediënten voor 40 stuks:
250 gr ongezouten pinda's
3 el karamelpasta (bijv. Bebogeen, staat bij broodbeleg)
10 loempiavellen
1 el bloem
200 gr melkchocolade
100 gr pure chocolade
1 el zonnebloemolie
50 gr extra ongezouten pinda's, grof gehakt
3 el extra karamelpasta
Bereiding:
Maal de pinda's fijn in een hakmolen. Ik heb deze van Cuisinart, ben ik al een paar jaar super tevreden over! Meng ze met de karamelpasta en zet even opzij. Het zal aan het begin heel plakkerig zijn, maar dat wordt minder als je het even laat staan. Haal de loempiavellen los en knip elk vel in 4 gelijke repen. Meng de bloem met wat water tot een papje.
Leg een reep neer en neem een beetje van de vulling, rol tot een balletje ter grootte van een olijf. Leg onderaan je reep en vouw eerst de rechter onderpunt over het balletje. Vouw dan de linker onderpunt naar rechtsboven (dus niet naar linksboven!) en vouw zo door tot het eind van het reepje. Plak het uiteinde vast met het bloempapje en leg je driehoekje op een bakplaat met bakpapier. Werk zo alle reepjes en vulling af.
Bak de briwat 15 minuten op 200 graden (hetelucht 180) en laat ze een beetje afkoelen. Smelt ondertussen de melkchocolade met de pure chocolade au bain marie en roer de olie erdoor. Dompel een driehoekje in de chocolade en laat uitlekken (ik schraap ze over de rand van de kom om zoveel mogelijk overtollige chocolade eraf te krijgen). Leg op een snijplank met aluminiumfolie en werk zo alle driehoekjes af.
Doe de karamelpasta in een klein spuitzakje of een boterhamzakje en knip er een klein puntje af. Spuit lijntjes over de driehoekjes en garneer met stukjes pinda.
Kan je deze ook invriezen en later afmaken met chocola
BeantwoordenVerwijderenZou ik niret doen nee. Ze zijn vrij lang houdbaar in de koelkast
BeantwoordenVerwijderenWelke loempiavellen gebruik je?
BeantwoordenVerwijderenDank voor je antwoord alvast.
Slm ellouisa , ziet er heerlijk uit. Wil ze meteen maken… moeten de pinda noten geroosterd zijn? Ik heb nml vd witte grote aardnoten. Lijkt me lekkerder om ze eerst te roosteren? Of niet? Alvast bedankt om te delen.
BeantwoordenVerwijderenSalam ja zou ik wel doen idd!
Verwijderen