Pistacherolls
Pistache, je ziet het overal, echt een van de hipste bak ingrediënten van deze tijd. Ik maakte er al verschillende lekkere recepten mee, zoals pistache-maizenakoekjes, dubai-cornettokoekjes en dit dubai chocolate dessert. Deze broodjes met pistachevulling en witte chocolade zijn ook megalekker. Ik gebruik pistachepasta die al gezoet is, maar je kunt ook kiezen voor een ongezoete pure pistachepasta.
Ingrediënten voor 12 stuks:
800 gr bloem
40 gr verse gist (of 2 zakjes gedroogde gist)
400 ml lauwe melk
80 gr suiker
140 gr boter op kamertemperatuur
Snufje zout
Vulling:
100 gr pistachepasta
2 el grof gehakte pistachenootjes
Om te bestrijken:
2 el grof gehakte pistachenootjes
Om te bestrijken:
1 eidooier
100 gr witte chocolade
100 gr witte chocolade
2 el gehakte pistachenootjes
Bereiding:
Meng bloem met de suiker, gedroogde gist en zout. Verwarm de melk met de boter in een pannetje tot hij lauw is en voeg toe aan de bloem. Meng tot een samenhangend deeg en doe dan een snufje zout erbij. Kneed dit tot een zacht en soepel deeg (15-20 minuten). Laat een uur rijzen op een warme plaats.
Meng bloem met de suiker, gedroogde gist en zout. Verwarm de melk met de boter in een pannetje tot hij lauw is en voeg toe aan de bloem. Meng tot een samenhangend deeg en doe dan een snufje zout erbij. Kneed dit tot een zacht en soepel deeg (15-20 minuten). Laat een uur rijzen op een warme plaats.
Rol het deeg na het rijzen uit tot een rechthoek van 30x40 cm en bestrijk met de pistachepasta. Bestrooi met de gehakte pistache en rol op. Snijd in ongeveer 12 stukken. Leg deze in een ronde bakvorm met bakpapier en laat nog een half uur afgedekt rijzen. Bestrijk dan met losgeklopt eigeel. Bak de broodjes ongeveer 15 min op 200 graden. Smelt ondertussen de witte choco au bain marie en verdeel over de broodjes. Bestrooi met nog wat gehakte pistachenootjes.





Reacties
Een reactie posten