donderdag 10 november 2016

12 x pompoenrecepten


Na de pompoen-hummus, pompoenchili en pompoenpannekoekjes bestook ik jullie nog 1 keer met 10 lekkere pompoenrecepten. Herfstachtig en heerlijk zoet! En je kunt het zowel in zoete als hartige gerechten gebruiken. Een veelzijdige groente dus. Ik gebruik verschillende soorten pompoen, maar vooral de flespompoen en de traditionele halloweenpompoen zeg maar. Het is trouwens ook erg lekker bij Marokkaanse couscous! Het recept en de video daarvoor vind je hier.Een lekker voorgerecht of bijgerecht of zelfs als tussendoortje. Of maak een mezzetafel met allerlei hapjes en zet deze pompoentjes er ook bij.
Dit lijkt me echt leuk, deze pompoenkoekjes. Ik heb het nog nooit gemaakt, maar ze zien er al zo leuk uit!

Pompoenkoekjes_vierkant-2.jpg


Een favorietje hier, vooral bij mijn zoontje. Simpel te maken en heerlijk verwarmend met dit koude weer. Voor de liefhebber kun je er ook nog wat pittige kruiden door doen, dat laat ik voor mijn zoontje echter altijd weg.
Weer een lekker bijgerecht. Deze keer in combinatie met zoute feta en zoete granaatappelpitjes. Lijkt me een heerlijke combinatie bij elkaar!
O dit lijkt me zo goed smaken, dit ga ik zeker een keer proberen. Vooral de cashewnoten erbij lijken me een goede aanvulling.

Snelle Indiase curry met pompoen


Dit maakte ik pas geleden toen ik geen inspiratie had en iets snels wilde hebben vor na mijn werk. En dat was toch lekker! Vooral de combinatie van de wat zoete groenten met de zoute feta is erg lekker.
Weer zo'n heerlijk gerecht op koude dagen en met een Marokkaans tintje. Dat moet ik zeker een keer proberen! Lekker met couscous lijkt me!

Marokkaanse runderstoof


Okee ik weet het, het staat bij de babygerechtjes, maar dit lijkt me ook erg lekker voor grote mensjes! Lekker zoet. Ga ik zeker proberen dus.

pompoenpasta-saus-baby


Zoete pompoentaart van Zoetrecepten
Een taart met pompoen heb ik nog nooit geprobeerd, misschien toch maar eens doen, want deze ziet er erg goed uit!

Zoete pompoentaart


Hartige pompoenbroodjes van Keukenliefde
Kijk deze dan hoe leuk!! Alleen voor de vorm zou ik ze al maken. Keukenliefde was trouwens de winnaar in de categorie Foodblog van het jaar bij de foodblogawards, dus zeker even een kijkje nemen!
Hartige pompoenbroodjes

Pompoenbars van Sjkitchen
Deze bars lijken me ook erg lekker, Sanne omschrijft ze als een combi tussen blondies en cake. Lekker zacht en smeuïg en met een herfstig smaakje. Uitproberen dus!
 photo IMG_0555_zps8c91c987.jpg

Pompoenchips van Goodfoodsel
En tenslotte deze pompoenchips, wat een leuk idee zeg! Dat lijkt me ook leuk om met je kinderen te maken, een gezond tussendoortje!

2 opmerkingen:

  1. Heb je misschien een lekkere recept van pompoen cake .ik heb een keer een recept geprobeerd maar was mislukt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het nog nooit gemaakt maar zet hem op mijn lijst met verzoekjes!

    BeantwoordenVerwijderen