15 x pompoenrecepten

Pompoen, ik ben er dol op! Herfstachtig en heerlijk zoet! En je kunt het zowel in zoete als hartige gerechten gebruiken. Een veelzijdige groente dus. Ik gebruik verschillende soorten pompoen, maar vooral de flespompoen en de traditionele halloweenpompoen zeg maar. Ik heb voor jullie 15 lekkere recepten met pompoen, dus koken en bakken maar!


Marokkaanse couscous van mij
Ik doe in mijn Marokkaanse couscous altijd pompoen, welk seizoen het ook is. En het is dan de favoriete groente van mijn zoontje. Die plukt hij er dan altijd uit met couscous (lekker zoet natuurlijk). In ieder geval is het een heerlijke combinatie met het malse vlees (of kip) en de kruidige saus. Een aanrader!


Köfte van pompoen en bulgur
Deze lijken me zo lekker! Ik heb alweer een tijdje geen Turks eten gemaakt,en dit doet me weer aan de Turkse keuken denken. Wordt tijd, misschien maak ik deze wel!
pumpkin vegan cg koftem mericimek kofte

Ik ben dol op geroosterde groenten, een braadslede vol gooien en roosteren maar! Pompoen is daar bij uitstek voor geschikt en ook de combinatie met geitenkaas of bijv. feta is ook erg lekker!
Geroosterdegroenteuitdeoven27.jpg
Een echt herfstrecept, makkelijk te maken en heerlijk verwarmend! Ook nog eens vegetarisch, dus maak hem gauw en geniet ervan!


Wat een mooie kleur heeft deze risotto zeg, prachtig geel door de saffraan. Gebruik je liever geen alcohol, neem dan bouillon in plaats van wijn ;-)


O dit lijkt me zo goed smaken, dit ga ik zeker een keer proberen. Vooral de cashewnoten erbij lijken me een goede aanvulling.
Snelle Indiase curry met pompoen

Pancakes in het weekend, een heerlijk ontbijt! Maak ze ook eens met pompoen in het beslag, mooi kleurtje en een lichtzoete smaak. Lekker met honing of karamel en wat noten.

Pompoenbrood van Sandrakookt
Een pompoenbrood met speculaaskruiden, mmm klinkt als een succesrecept! Ik ben dol op beide smaken en als je het samenvoegt tot een brood, dat moet wel lekker zijn! Combineer met zoet of juist wat hartigs voor een lekkere lunch of tussendoortje.
pompoenbrood

Zoete pompoentaart van Zoetrecepten
Een taart met pompoen heb ik nog nooit geprobeerd, misschien toch maar eens doen, want deze ziet er erg goed uit!

Zoete pompoentaart


Hartige pompoenbroodjes van Keukenliefde
Kijk deze dan hoe leuk!! Alleen voor de vorm zou ik ze al maken. Keukenliefde was trouwens de winnaar in de categorie Foodblog van het jaar bij de foodblogawards, dus zeker even een kijkje nemen!
Hartige pompoenbroodjes

Pumpkin spice tulband van Sanne schrijft stukjes
Vorig jaar vroeg iemand al naar een pompoencake, nou deze vond ik bij Sanne en hij lijkt me errug lekker! Die ga ik zeker een keer proberen dus. Heb jij hem gemaakt? Laat me weten hoe hij smaakte!
Pumpkin spice tulband

Pompoenhummus van mij
Mijn zoontje eet het liefst pompoenhummus, met crackers, brood of rijstwafel maakt dan eigenlijk niet uit. Je kunt het kopen, maar ook zelf maken dus! Supersimpel en erg lekker!


Pittige pompoenmuffins van Eethetbeter
Nog een leuk lunchreceptje! Deze pittige pompoenmuffins lijken me erg lekker, Ik maakte al eens hartige muffins, maar deze versie lijkt me ook de moeite waard om te proberen (al laat ik de spekjes dan weg). Ook leuk voor in de broodtrommel van je kind!
Recept voor pittige pompoen muffins | eethetbeter.nl

Lasagna met pompoen en spinazie van Vertruffelijk
Terwijl ik dit typ, heb ik al lang en breed gegeten, maar deze lasagna laat me watertanden! Dit ga ik binnenkort echt uitproberen, wat een heerlijk recept.


Pompoencake met appel en pecankruimels
Ok nog één pompoencake dan! Ik vond deze er toch zo mooi uit zien met dat bolletje ijs, heel uitnodigend! En de combinatie met appel en noten lijkt me verrukkelijk.
pompoencake met appel en pecankruimel 3e | KeukenAtelier


Reacties

  1. Heb je misschien een lekkere recept van pompoen cake .ik heb een keer een recept geprobeerd maar was mislukt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het nog nooit gemaakt maar zet hem op mijn lijst met verzoekjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten