Citroencupcakes met aardbeien


Ook deze cupcakes maakte ik voor de verjaardag van mijn zoontje, naast de mokkacupcakes, marscupcakes en de raffaellocupcakes. Ook hier gebruikte ik weer mijn basisrecept voor cupcakes, waar ik citroen aan toevoegde. Voor de topping gebruikte ik een mengsel van slagroom en mascarpone, een beetje citroensap en afgemaakt met een aardbeitje. Simpel, maar overheerlijk!

Ingredi├źnten voor 12 stuks:
2 eieren
100 gr suiker
1 vanillesuiker of 1 tl vanillearoma 
125 ml zonnebloemolie 
125 ml melk 
150 gr bloem 
Half zakje bakpoeder
Rasp en sap van een halve citroen
Topping:
200 ml slagroom
3 el poedersuiker
1 zakje klopfix
125 gr mascarpone
6 aardbeien, gehalveerd

Bereiding:
Mix de eieren, suiker en vanillesuiker of vanillearoma luchtig. Mix de zonnebloemolie, citroenrasp en -sap en melk erdoor. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix goed. Bedek je muffinvorm met papiertjes en schep of giet daarin wat beslag (niet te vol). Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 15-20 min. Laat ze afkoelen op een rooster.

Mix ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix. Mix de mascarpone erdoor tot een mooie egale en dikke room. Doe in een spuitzak met gekarteld mondje. Ik gebruik 1m van Wilton, kun je hier bestellen. Spuit mooie toeven op je cupcake. Deze keer heb ik geen gedraaide toef gemaakt, maar de spuitzak op 1 plek gehouden en dan omhoog bewogen, dan krijg je een rafelende toef. Garneer met een halve aardbei.

Reacties

Populaire recepten