Bliss balls - energieballetjes met dadels

 Wij hebben zo genoten van deze bliss balls. Het werd eens tijd voor wat meer gezonde recepten op mijn blog én in mijn leven. Want tijdens alle fotodagen voor mijn nieuwe kookboek had ik zoveel deegwaren en zoetigheid naar binnen gewerkt, dat moest een beetje gecompenseerd worden. En het is sowieso goed natuurlijk om ook gezond te eten of snacken. Wat gezond is, daar ga ik verder niet over discussiëren, want iedereen vindt daar iets anders van! Deze bliss balls met dadels en amandelen zijn het in ieder geval wel!

Dadels

Ik kreeg heerlijke dadels van Royal Ajwa, echt net snoepjes. Ik hou normaal niet zo van dadels om gewoon zo los te eten, maar deze! Vooral de sukkary dadels zijn heerlijk, ook mijn zoontje is er dol op. En wist je dat dadels supergezond zijn? Ze verlagen o.a. je bloeddruk, verbeteren de hersenfunctie en je weerstand en zijn ook supergoed voor zwangere vrouwen. Je kunt ze los eten, maar het is ook leuk om er deze bliss balls van te maken, echte energieballetjes met dadel, amandel, een snufje kaneel en pure chocolade. Maar je kunt superveel variëren met deze bliss balls, ik zal in het recept wat variatietips zetten. Oh en ze zijn glutenvrij, koemelkvrij, eivrij én vegan, past dus in veel soorten diëten! Doe ze eens in de broodtrommel van je kinderen of geniet er zelf van bij een kopje koffie of thee.

Recept

Ingrediënten:
150 gr zachte dadels (bijv. sukkary)
3 el amandelmeel
2 el pure chocolatechips
1/2 tl kaneel
2 el kokosrasp
25 hele gepelde amandelen
150 gr pure chocolade
2 el geroosterd amandelschaafsel

Bereiding:
Maal de dadels fijn en meng met de amandelmeel, chocolatechips, kaneel en kokosrasp. 
Bak de amandelen goudbruin in een koekenpan met 2 el zonnebloemolie en laat ze uitlekken.
Neem wat dadelmengsel en vorm hier een bolletje van. Druk er een amandel in en leg op een bord. Laat de balletjes een half uur in de vriezer hard worden. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en dompel de balletjes daar in. Leg ze op een bord of plank met aluminiumfolie en bestrooi ze met wat amandelschaafsel. Laat hard worden in de koelkast.

* Gebruik eens andere noten als hazelnoten, walnoten, pistache of pinda's
* Voeg eens sesamzaadjes, lijnzaad of hennepzaad toe
* Gebruik geen kokosrasp maar geroosterde kokosflakes
* Gebruik geen kaneel, maar cacao of koekkruiden
* Gebruik ook eens ander gedroogd fruit in stukjes
* Voeg havermout, cornflakes of gepofte rijst/spelt toe


Meer dadelrecepten

Wil je nog meer lekkere dingen maken met dadels? Bekijk dan ook eens deze recepten:


Marokkaanse dadelkoekjes

Dadelkoffiebroodjes


Dadel-quinoarepen



Reacties

Populaire recepten