Tobleronebrownies Ben jij ook zo gek op Toblerone? Ik vind het echt zo'n ouderwetse chocolade haha (sorry), maar eentje die gewoon altijd lekker blijft! Dus werd het eens tijd om het te verwerken in een baksel. Ik maakte al eens Tobleronemuffins en had nog steeds in mijn hoofd om ze met brownies te combineren. Eigenlijk wilde ik dat in mijn nieuwe boek doen. maar heb toch voor blondies gekozen, omdat er al een ander brownierecept in kwam van Sihamdaily. Dus post ik ze gewoon hier! 

Ik gebruik al jaren het brownierecept van Nigella Lawson. Dan worden je brownies echt zo lekker fudgy, heerlijk. Ik combineerde ze al eerder met bijvoorbeeld M&M's of Lindor bonbons, megalekker ook! Of in sinterklaastijd met pepernoten en karamel mmmm.

Deze versie met Toblerone is uiteraard ook keilekker, ik deed er nog gehakte nootjes op (in Toblerone zit amandel, dat kun je doen, maar hazelnoot kan ook) en bak de driehoekjes kort mee. 

Ingredi├źnten voor een vorm van 20x20 cm:
185 gr roomboter
185 gr pure chocolade, in blokjes
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
175 gr suiker
125 gr bloem
Snufje zout
Topping:
50 gr gehakte geroosterde nootjes (amandel of hazelnoot)
1 kleine reep Toblerone 

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden (hetelucht 160) en bekleed je vorm met bakpapier (ik had dit de eerste keer niet gedaan en alles bleef plakken, dus wel doen, alleen invetten is niet voldoende!). Laat boter en chocola smelten in een pannetje of magnetron. Klop in een kom de eieren met suiker en vanille. Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het door het ei-mengsel roert. Voeg daarna de bloem toe en klop tot je een glad beslag hebt. Doe het beslag in de vorm, bestrooi met de nootjes en zet in de oven. Bak ongeveer 20 minuten en haal dan uit de oven. Druk de driehoekjes Toblerone erin en zet nog 5-10 minuten terug in de oven.

Laat de brownies afkoelen in de koelkast en snijd dan in vierkantjes.

* De brownies zijn klaar als de bovenkant tot bleekbruin is gedroogd, maar in het midden nog donker en compact is: een erin gestoken mes moet net niet droog eruit komen. Niet te lang bakken, dan worden ze droog!

Reacties

Populaire recepten