StroopwafelsoezenNa de overheerlijke stroopwafeltiramisu die ik al met jullie deelde, heb ik nu nog een superlekker recept met stroopwafel. Deze soezen zijn namelijk echt the best! Soezenringen gevuld met stroopwafelkruimels, karamel en slagroom. En bovenop nog wat karamel en pure choco, mmm. Je kunt hier ook kleine soesjes van maken trouwens, dat is ook heel lekker!

 Ik heb voor deze soezen gebruik gemaakt van stroopwafelchunks die ik bestelde bij Bouwhuis Baktotaal. Daar zit geen stroop in/tussen, dus voeg ik zelf karamel toe. Deze van Bouwhuis is heel erg lekker, dus kan ik jullie aanraden. Heb je nog kruimels over, dan kun je daar nog hele lekker andere dingen mee maken, zoals stroopwafeltiramisustroopwafelcupcakesstroopwafelbonbons of stroopwafelcake

Ingredi├źnten voor 10 grote gebakjes of 16 kleinere:
250 ml water
90 gr roomboter
40 gr suiker
130 gr bloem
Snufje zout
3 eieren
Vulling:
150 gr stroopwafelkruimels
2 el karamel
250 ml slagroom
50 gr poedersuiker
1 zakje klopfix
125 gr mascarpone
Extra:
Poedersuiker
50 gr pure chocolade
2 el karamel

Bereiding:
Doe het water met de suiker in een pannetje. Voeg de boter toe en zet op laag vuur tot de boter gesmolten is. Haal dan van het vuur en roer in 1 keer de bloem erdoor. Zet terug op middelhoog vuur en blijf een minuut of 4 roeren zodat de bloem gaart. Schep het dan over in een kom en laat 5 minuten afkoelen.

Breek dan een voor een de eieren boven de kom en roer ze er een voor een door. Dat ziet er aan het begin heel flubberig uit, maar komt goed. Doe dit beslag in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Spuit mooie ringen op een bakplaat met bakpapier en bak de ringen 20-25 minuten op 210 graden boven- en onderwarmte. Ze moeten mooi goudbruin worden. Zet de oven dan uit en de deur op een kier. Laat ze zo nog een minuut of 10 staan voordat je ze eruit haalt.

Laat ze geheel afkoelen en snijd ze dan open. Meng de stroopwafelkruimels met de karamel en bedek de bodem van iedere krans met kruimels. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix. Mix de mascarpone erdoor. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje en spuit de slagroom mooi over de kruimels. Leg de andere helft erop en bestrooi met poedersuiker. Smelt de pure chocolade au bain marie en doe in een boterhamzakje of klein spuitzakje. Knip er een puntje af en spuit wat lijntjes over elke soes. Doe de karamel ook in een boterhamzakje of klein spuitzakje. Knip er een puntje af en spuit wat lijntjes over elke soes.


Dit artikel is een samenwerking met Bouwhuis Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

Populaire recepten