Curry met kipballetjes



Ik kook niet heel vaak iets met rijst, we zijn meer aardappeleters. Maar de laatste tijd probeer ik wel weer wat vaker curry's te maken, die vind ik namelijk erg lekker. Zo maakte ik eerder al deze curry met kip, prei en broccoli,  een gele bloemkoolcurry en deze curry met zoete aardappel. En van de week maakte ik een curry met kipballetjes en deze is zo lekker!! Een beetje zoete curry met lekkere kipballetjes, heerlijk! Ik serveerde er nog wat groenten bij, daarin kun je variëren.

Ingrediënten:
1 kipfilet (250 gr)
2 tl kipmix van Moroccan spicy secrets
1 el sojasaus
1 el bloem
1 el gehakte verse koriander of peterselie
Saus:
2 el zonnebloemolie
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 el rode currypasta
1 tl kurkuma
1/2 tl gember
1/2 tl zwarte peper
250 ml kokosmelk
100 ml kokend water
3 el sojasaus
1 el gembersiroop
1 el honing
1 el limoensap
2 lente-uitjes in grove stukken
Geroosterd amandelschaafsel of cashewnoten om te garneren
Vers gehakte koriander of peterselie om te garneren

Bereiding:
Maal de kipfilet tot gehakt in een hakmolen, keukenmachine of blender. Meng dan met de kruiden, bloem en sojasaus. Vorm balletjes en bak deze rondom bruin in de olie. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Doe de currypasta erbij en bak aan tot de geuren vrijkomen. Voeg de kruiden tot en giet de kokosmelk erbij. Meng goed en roer de sojasaus, gembersiroop, honing en limoensap erdoor. Voeg wat water toe en breng aan de kook. Laat dan op laag vuur met de deksel op de pan een kwartiertje pruttelen. Doe de lente uitjes erbij en voeg eventueel nog wat water toe. Laat nog een minuutje pruttelen en serveer met rijst en groenten naar keuze.

Reacties

Populaire recepten